Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Cartea occidentala a vietii si a mortii

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20
12 CARTI DESPRE
LUMEA IN CARE TRAIM
GANDESTE SI
MANANCA INTELIGENT
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Termeni si Conditii
Am zburat pentru Fuhrer. Memorile unui pilot de vanatoare Luftwaffe
Am zburat pentru Fuhrer. Memorile unui pilot de vanatoare Luftwaffe
Editura: MDC
Anul de aparitie: 2017
Numar de pagini: 180
Autor(i): Heinz Knoke
Editura: Mii de Carti
Colectia: Generalii lui Hitler
Disponibilitate: In stoc

Heinz Knoke a fost unul dintre remarcabilii piloti de vânatoare germani din al Doilea Razboi Mondial, iar relatarea sclipitoare a experientelor sale a devenit o lucrare clasica în rândul memoriilor aviatorilor, reprezentând o replica de succes la numeroasele însemnari ale pilotilor Aliatilor...

"Când mi-a ajuns în mâini pentru prima data acest ...
Pret: 35,00 lei
buc.
CARTI » Noutati, Istorie » Am zburat pentru Fuhrer. Memorile unui pilot de vanatoare Luftwaffe

Am zburat pentru Fuhrer. Memorile unui pilot de vanatoare Luftwaffe

Heinz Knoke a fost unul dintre remarcabilii piloti de vânatoare germani din al Doilea Razboi Mondial, iar relatarea sclipitoare a experientelor sale a devenit o lucrare clasica în rândul memoriilor aviatorilor, reprezentând o replica de succes la numeroasele însemnari ale pilotilor Aliatilor...

"Când mi-a ajuns în mâini pentru prima data acest manuscris, mi-am spus: „Iata în fine o poveste autentica din tabara cealalta."

Nu doar aceia care auzburat in Royal Air Force, ci si celelalte milioane de oameni care au urmarit sortii razboiului aerian in Al Doilea Razboi Mondial trebuie sa fi manifestat din când în când o mare curiozitate în privinta oponentilor dm Fortele Aeriene Militare Germane.

Era atitudinea lor fata de razboi asemanatoare cu aceea omniprezenta în R. A. F.? Aveau si ei clipe de glorie si perioade de stres? Care era reactia oamenilor din tabara cealalta la decizia lui Hitler de a nu invada Marea Britanie? Cum a fost sa înfrunte în final marea armada aeriana a Aliatilor, spre sfârâitul razboiului?

Multe dintre raspunsuri se gasesc în acest jurnal al unui aviator german de elita.

De la terminarea razboiului si pâna acum, am aflat multe lucruri din cealalta tabara. Totusi, oricât ar fi de valoroase din punct de vedere istoric, majoritatea cartilor care istorisesc razboiul privit prin ochi germani incorporeaza reminiscentele de gândire ale unor oameni aflati pe pozitii înalte de conducere - generali si politicieni.

Meritul cartii lui Herr Knoke, asa cum mi s-a parut mie, este ca relateaza o poveste obisnuita, fara înflorituri, a unui om care a luptat intr-un razboi anevoios.

Lucrarea dezvaluie un portret bine conturat al unuia dintre tinerii lui Hitler. Ar fi mai putin autentica daca nu ar face acest lucru.

Poate ca au existat tentatii de a face pierdute anumite comentarii politice apartinând scriitorului, dar asemenea omisiuni ar fi pocit portretul acestuia.

Geneza cartii nu este lipsita de interes. Dl. John Ewing, traducatorul editiei în limba engleza a volumului german, în prezent avocat pledant in Vancouver, era ofiter in R. C. A. F. (Royal Canadian Air Force - Fortele Aeriene Regale Canadiene) când a capitulat Germania, în mai 1945.

Printre sarcinile sale se numarau supravegherea si interogarea combatantilor din Fortele Aeriene Militare Germane, care se predasera. Cartierul sau general era la Jever, unde aerodromul fusese ocupat de R. C. A. F.

Acesta descrie prima sa întâlnire cu autorul cartii folosind urmatoarele cuvinte: "Knoke s-a dovedit a fi deosebit de inteligent la interogatoriu, iar personalitatea sa era chiar placuta.

Era pacat ca luptase în tabara cealalta. Biografia sa era suficienta pentru a impune respect din partea oricarui aviator.

Din câte stiu, niciun alt pilot german care avea la activ 52 de avioane aliate distruse în lupta deasupra Europei Occidentale nu a supravietuit astfel incat sa poata sa-si povesteasca viata~..

Ce parere ai despre cartea "Am zburat pentru Fuhrer. Memorile unui pilot de vanatoare Luftwaffe" ?

Cine a cumparat Am zburat pentru Fuhrer. Memorile unui pilot de vanatoare Luftwaffe, a mai cumparat si:
Esenieni, Qumranul, Ioan Botezatorul si Iisus
Hartmut Stegeman
Toba de tinichea
Gunter Grass
Gramatica Limbii Romane pentru examene. Editia 2018 revizuita si adaugita. 3412 grile tematice explicate si comentate
Alexandru Petricica
Toate pasarile din cer
Charlie Jane Anders
Relatii clienti
Abonare
Integrala aventurilor lui Sherlock Holmes
Pachet Integrala aventurilor lui Arsene Lupin, 5 volume
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE