Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Amintirea dragostei
-20
Amintirea dragostei
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: -
Autor(i): Jim Fergus
Editura: Humanitas
Disponibilitate: In stoc

La originea romanului se afla o istorie semnificativa. Într-un anticariat din Nisa, partenera de o viata a autorului face o adevarata pasiune pentru un tablou: Orgie, de Chrysis Jungbluth, datat cca 1925.

Înainte de a fi rapusa de boala, Jim Fergus îi cumpara tabloul. Imaginând povestea acestuia, romanul propune un ...
Pret: 39,00 lei
Pret: 31,20 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Amintirea dragostei

Amintirea dragostei

La originea romanului se afla o istorie semnificativa. Într-un anticariat din Nisa, partenera de o viata a autorului face o adevarata pasiune pentru un tablou: Orgie, de Chrysis Jungbluth, datat cca 1925.

Înainte de a fi rapusa de boala, Jim Fergus îi cumpara tabloul. Imaginând povestea acestuia, romanul propune un univers în care normalitatea provine din cumulul tiparelor insolite: infernul transeelor, viziunea unui Montparnasse ca inima a creatiei si a pierzaniei, recrutarea modelelor pictorilor, viata trepidanta de la cafeneaua Le Select.

Parisul anilor ’20: dupa ce îsi vindeca ranile suferite în timpul razboiului, Bogey Lambert ajunge în Orasul Luminilor, unde o întâlneste pe nonconformista pictorita Chrysis Jungbluth. Povestea lor de dragoste se desfasoara pe fundalul vietii artistice si literare dintr-un Paris stralucitor, unde totul renaste în exuberanta si nevoia de a trai cu intensitate fulminanta, ca întotdeauna dupa un moment de criza din istoria umanitatii.

În primavara anului 1916, Bogart Lambert, supranumit „Bogey”, un tânar cowboy din Colorado, vine în Europa sa se înroleze în Legiunea Straina si sa lupte împotriva nemtilor în Marele Razboi. Ranile fizice, dar si cele sufletesti provocate de razboi îl vor maturiza înainte de vreme pe Bogey, care va alege sa plece la Paris, si nu sa se întoarca la ferma parinteasca.

În orasul invadat de o boema colorata, formata din scriitori, artisti plastici si muzicieni, o va întâlni pe Chrysis Jungbluth. Tânara pictorita aflata la început de cariera, ea înfrunta o societate si o lume a artei în care barbatii se bucura înca de toate privilegiile. Ziua, studenta talentata si pasionata la École des Beaux-Arts, Chrysis cea lipsita de prejudecati si avida de experiente noi îsi petrece noptile pierzându-se în placerile senzuale oferite de Montparnasse, unde totul pare permis. Întâlnirea cu Bogey da însa nastere unei iubiri neasteptate, traita cu intensitate de amândoi.

„Cu un stil fluid si un ritm alert, Jim Fergus ne conduce într-o lume a gravitatii si a usuratatii, o lume din carne si sânge. Un roman absolut captivant.” (Valérie Trierweiler, Paris Match)

„O carte minunat croita, în marea traditie a romanului american.” (Christine Sallès, Psychologies Magazine)

„Un roman care-ti trece ca o sageata prin inima.” (Olivia de Lamberterie, Elle)

„Jim Fergus stie sa surprinda vibratiile sufletului feminin.” (Marianne Payot, L’Express)
Carti scrise de acelasi autor:
Jim Fergus - Amintirea dragostei
Jim Fergus - O mie de femei albe (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Amintirea dragostei" ?

Cine a cumparat Amintirea dragostei, a mai cumparat si:
Nu risti nu castigi
Jeffrey Archer
Aviatorul
Evgheni Vodolazkin
Ce se intampla in iubire
Alain de Botton
Pasagera
Alexandra Bracken
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE