Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
12 reguli de viata Jordan Peterson

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 20
VANZARI
STAPANII INDUSTRIEI
CARE DISTRUGE PLANETA
FAMILIA BORGIA
SANGE SI SPLENDOARE
Aboneaza-te la newsletter
Arta de a fauri oameni
Arta de a fauri oameni
Editura: Trei
Data aparitiei: 2011
Numar de pagini: 392
Autor(i): Virginia Satir
Editura: Trei
Colectia: Psihologia Pentru Toti

Arta de a fauri oameni…pornind de la experienta sa terapeutica bogata, autoarea subliniaza rolul important al familiei pentru dezvoltarea tuturor membrilor sai, atât copii, cât si adulti.

În toate familiile, disfunctionale sau nu, actioneaza aceleasi forte: stima de sine a fiecarui membru al familiei, comunicarea dintre membrii familiei, regulile de interactiune ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Arta de a fauri oameni

Arta de a fauri oameni

Arta de a fauri oameni…pornind de la experienta sa terapeutica bogata, autoarea subliniaza rolul important al familiei pentru dezvoltarea tuturor membrilor sai, atât copii, cât si adulti.

În toate familiile, disfunctionale sau nu, actioneaza aceleasi forte: stima de sine a fiecarui membru al familiei, comunicarea dintre membrii familiei, regulile de interactiune dintre ei si legaturile familiei cu societatea.

Exercitiile propuse în carte vin în sprijinul tuturor celor care vor sa aduca schimbarea în propria familie si permit accesul la modul de lucru al Virginiei Satir, extrem de util si pentru psihologi, consilieri si terapeuti. Scrisa într-un limbaj accesibil, plina de exemple, cartea se adreseaza tuturor celor interesati de psihologia familiei.

"Formarea unei familii este probabil cel mai dificil lucru din lume. Seamana cu procesul prin care doua firme îsi pun laolalta resursele pentru a crea un produs unic. Toate durerile de cap ce pot sa apara pe parcursul acestui proces sunt prezente si atunci când doi adulti, un barbat si o femeie, se reunesc pentru a creste un copil de la nastere pâna la vârsta adulta.

Parintii dintr-o familie care favorizeaza dezvoltarea îsi dau seama ca problemele apar, pur si simplu, pentru ca viata le aduce în cale, si vor continua sa caute solutii creative pentru fiecare noua problema care apare.

Pe de alta parte, familiile cu probleme îsi consuma energiile încercând în van sa opreasca aparitia problemelor; iar când problemele apar — si, bineînteles, problemele apar întotdeauna — acesti oameni nu au resurse pentru a rezolva crizele.

Parintii care favorizeaza dezvoltarea înteleg ca schimbarea este inevitabila: copiii se schimba rapid de la o etapa la alta, adultii se dezvolta si se schimba în continuu, lumea din jurul nostru nu sta niciodata pe loc.

Ei accepta schimbarea ca parte a vietii si încearca sa o foloseasca în mod creativ pentru ca familiile lor sa favorizeze si mai mult cresterea membrilor."

Pe masura ce veti vedea mai clar problemele din familie, veti întelege si ca, indiferent ce s-a întâmplat în trecut, ati facut tot ce puteati sa faceti mai bine.

Este inutil sa va simtiti vinovati sau sa dati vina pe alti membri ai familiei. Sunt mari sanse ca nimeni sa nu fi observat cauzele care au produs disfunctionalitatile din familie — si nu pentru ca nimeni nu dorea sa le vada, ci pentru ca nu stiati încotro sa priviti sau fuseserati învatati sa vedeti viata prin ochelari mentali, care va împiedicau vederea.

Citind aceasta carte veti începe sa va scoateti ochelarii si sa priviti direct lucrurile care produc bucurie sau durere în viata de familie.

Virginia Satir este cunoscuta pentru contributiile sale inovatoare la terapia familiei, care pun accent pe constelatiile sistemice familiale. Pornind de la experienta clinica, a propus un model al procesului de schimbare, utilizat în prezent si în domeniul organizational. A initiat primul program de formare în terapia familiei, iar ideile sale au stat la baza aparitiei programarii neuro-lingvistice (NLP)

CUPRINS:

1 Introducere
2 Cum e familia voastra?
3 Stima de sine: Vasul de care nu are nimeni grija
4 Stima de sine: Sursa energiei personale
5 Mandala personala
6 Comunicarea: A vorbi si a asculta
7 Tipare de comunicare
8 Jocuri de comunicare
9 Regulile dupa care traiti
10 Sisteme: deschise sau închise?
11 Cuplul: Arhitectii familiei
12 Familii speciale
13 Harta familiei voastre
14 „Cutia cu viermi" în actiune
15 Proiectul familiei
16 Câteva elemente esentiale ale proiectului familiei
17 Ingineria familiala
18 Familia extinsa
19 Ciclul vietii
20 Adolescenta
21 Crearea unei perechi pozitive
22 Spiritualitate
23 Ultimii ani
24 Familia în societate
25 Pace în oameni, pace între oameni
26 Familia viitorului
Draga cititorule

Carti scrise de acelasi autor:
Virginia Satir - Terapia familiei
Virginia Satir - Arta de a fauri oameni (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Arta de a fauri oameni" ?

Cine a cumparat Arta de a fauri oameni, a mai cumparat si:
Plangi, plangi balalaika
Vintila Corbul
Cum sa nu-ti rasfeti copiii
Richard Bromfield
Jocul de smarald
Ioan Petru Culianu
Cenusareasa, carte 3D, cu pagini cartonate
Matthew Reinhart
Abonare
Relatii clienti
Termeni si Conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE