Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Chiar inainte de fericire

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
COLECTIA SAPIENS
AVENTURA SI CUNOASTERE
ARTA STAPANIRII
HARTILOR MENTALE
Aboneaza-te la newsletter
Basmele romanilor, volumul 9
-20
Basmele romanilor, volumul 9
Editura: Curtea Veche
Data aparitiei: 2010
Numar de pagini: 234
Autor(i): Tudor Pamfile, Constantin Radulescu-Codin
Editura: Curtea Veche
Colectia:

Tudor Pamfile (1883-1921) este un folclorist si prozator român, originar din zona Galatiului. Dupa ce începe scoala în satul natal tepu, îsi continua studiile la Tecuci si apoi la Iasi, absolvind scoala Militara, urmata de scoala de Ofiteri de Infanterie si Cavalerie din Bucuresti. Lucreaza o vreme ca profesor de ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Basmele romanilor, volumul 9

Basmele romanilor, volumul 9

Tudor Pamfile (1883-1921) este un folclorist si prozator român, originar din zona Galatiului. Dupa ce începe scoala în satul natal tepu, îsi continua studiile la Tecuci si apoi la Iasi, absolvind scoala Militara, urmata de scoala de Ofiteri de Infanterie si Cavalerie din Bucuresti. Lucreaza o vreme ca profesor de istorie la Bârlad, fondeaza reviste (Ion Creanga, Miron Costin) si colaboreaza constant la numeroase publicatii precum Lumina poporului, Viata literara si artistica, sezatoarea, Convorbiri literare, Viata româneasca, Calendarul poporului, Analele Academiei Române. În 1921 este ales membru corespondent al Academiei Române.

Printre volumele pe care le-a publicat în timpul vietii se numara: Cimilituri românesti (1908), Graiul vremurilor. Povesti (1909), Feti-frumosi de-odinioara (1910), Sarbatorile de vara la români (1910), Firisoare de aur. Povestiri si legende din popor (1911), Cântece de tara (1913), Cromatica poporului român (1914), Sarbatorile la români. Sarbatorile de toamna si postul Craciunului (1914), Povestiri populare românesti (1920).

Constantin Radulescu-Codin (1875-1926) este un folclorist argesean, îndragit mai cu seama pentru culegerile de legende si basme. Nascut într-o familie de tarani, Radulescu-Codin are sansa de a studia la Pitesti si Bucuresti. La 22 de ani ajunge învatator în localitatea Priboieni, ulterior fiind revizor scolar pentru judetul Muscel.

Debuteaza în 1896, atât în volum (Din Muscel. Cântece poporane), cât si în paginile periodicelor, publicând o poezie populara în Convorbiri literare. Mai apoi va semna numeroase articole, studii si texte de factura folclorica în paginile unor reviste precum: Albina, Neamul românesc literar, Samanatorul, sezatoarea, Ramuri. Este autorul volumelor Dafii, snoave si povesti (1904), Comorile poporului. Literatura, obiceiuri si credinte (1906), Legende, traditii si amintiri istorice din Oltenia si din Muscel (1910), Povesti si legende din popor (1913), Chira Chiralina. Cântece batrânesti (1916), Cojocul lui Saracila (1925), Cal de zmeu, leu paraleu si alte povesti, legende, pilde, snoave din popor (1926).

Carti scrise de acelasi autor:
Tudor Pamfile, Constantin Radulescu-Codin - Basmele romanilor, volumul 9 (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Basmele romanilor, volumul 9" ?

Cine a cumparat Basmele romanilor, volumul 9, a mai cumparat si:
Dictionar de psihologie
Roland Doron, Francoise Parot
Structura Magicului, 2 volume
Richard Bandler
Securitatea contra Radio Europa Libera
Richard H. Cummings
Maresalul Malinovski, ostasul patriei
Anatoli Marcenko
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE