Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ISTORIA SERVICIILOR
SECRETE ROMANESTI
COLECTIA HARVARD
BUSINESS REVIEW
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Batalia de la Marasesti. 1917
Batalia de la Marasesti. 1917
Editura: Militara
Data aparitiei: 2017
Numar de pagini: 272
Autor(i): Dumitru Preda
Editura: Militara
Colectia:

Prin durata, proportii si intensitate, Batalia de la Marasesti a fost cea mai mare batalie de pe frontul românesc pe durata Primului Razboi Mondial.

Cartea de fata este una de exceptie, poate cea mai buna sinteza aparuta pâna acum, datorata unor nume de prestigiu: Dumitru Preda, profesor universitar si diplomat, autor, ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Batalia de la Marasesti. 1917

Batalia de la Marasesti. 1917

Prin durata, proportii si intensitate, Batalia de la Marasesti a fost cea mai mare batalie de pe frontul românesc pe durata Primului Razboi Mondial.

Cartea de fata este una de exceptie, poate cea mai buna sinteza aparuta pâna acum, datorata unor nume de prestigiu: Dumitru Preda, profesor universitar si diplomat, autor, coautor si editor al aproape 60 de volume, si Nicolae Ciobanu, general si profesor universitar, presedinte de onoare al Comisiei Române de Istorie Militara, pâna la moartea sa din urma cu doi ani.

Batalia de la Marasesti constituie de un secol un simbol al virtutilor neamului românesc si o pilda a solidaritatii nationale, care au stat la temelia Marii Uniri din 1918

În ordine cronologica, ea reprezinta a doua mare confruntare militara de pe frontul român din vara anului 1917 si, totodata, cea mai însemnata batalie de pe tot frontul de est din acel an.

Desfasurata de-a lungul a 29 de zile si nopti, între 24 iulie/ 6 august si 21 august/3 septembrie, prin amploarea si complexitatea fortelor si luptelor angajate, prin tenacitatea exemplara a trupelor române în apararea fiintei statului lor independent, prin eroismul de masa al întregii ostiri, cât si prin capacitatea de comandament a corpului ei de ofiteri, dovedite în fata experimentatei si puternicei masini de razboi a Puterilor Centrale – careia i-au opus un categoric „Nici pe aici nu se trece!” –, epopeea Armatei 1 române din regiunea Vrancei, de la „portile” Moldovei libere, ramâne cea mai dramatica si mareata, în acelasi timp, pagina din istoria Razboiului national de eliberare si întregire.

Ce parere ai despre cartea "Batalia de la Marasesti. 1917" ?

Cine a cumparat Batalia de la Marasesti. 1917, a mai cumparat si:
Taierea si conducerea vitei de vie
Liviu Dejeu
Ziua Sacalului
Frederick Forsyth
Dictionar de vise
Helene Renard
Dictionar enciclopedic de personaje biblice. Numele persoanelor din Biblie, de la A la Z
Richard R. Losch
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE