Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Behave. Biologia fiintelor umane
-10
Behave. Biologia fiintelor umane
Editura: Publica
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: -
Autor(i): Robert Sapolsky
Editura: Publica
Colectia: Colectia de stiinta
Disponibilitate: In stoc

Behave - Biologia fiintelor umane în ipostazele lor cele mai bune si cele mai rele

Dupa o elaborare de peste un deceniu, aceasta carte revolutionara este încercarea iesita din comun a lui Robert Sapolsky de a raspunde la aceasta întrebare atât de complet pe cât numai el era în stare, privind ...
Pret: 149,00 lei
Pret: 134,10 lei
buc.
CARTI » Medicina si Farmacie » Behave. Biologia fiintelor umane

Behave. Biologia fiintelor umane

Behave - Biologia fiintelor umane în ipostazele lor cele mai bune si cele mai rele

Dupa o elaborare de peste un deceniu, aceasta carte revolutionara este încercarea iesita din comun a lui Robert Sapolsky de a raspunde la aceasta întrebare atât de complet pe cât numai el era în stare, privind chestiunea din toate unghiurile.

Prima categorie de explicatii se plaseaza în domeniul neurobiologiei. Se initiaza un comportament – fie acesta un exemplu în care umanitatea se înfatiseaza într-una dintre ipostazele ei cele mai bune, cele mai rele sau undeva la mijloc. Ce se petrece în creierul cuiva cu o secunda înainte de initierea comportamentului?

Apoi Sapolsky largeste putin perspectiva, analizând procesele consumate ceva mai devreme: ce imagine vizuala, sunet sau miros au determinat sistemul nervos sa initieze acel comportament?

În sfârsit, el îsi largeste perspectiva cât sa surprinda factori mai cuprinzatori decât individul. Cum a modelat cultura grupul acelui individ, ce factori ecologici, vechi de milenii, au format acea cultura? Si asa mai departe, pâna la factori evolutivi a caror vechime îi plaseaza în urma cu milioane de ani.

Rezultatul este una dintre cele mai orbitoare sinteze încercate vreodata a cunostintelor stiintifice despre comportamentul omenesc, o grandioasa retrospectiva care unifica o diversitate de discipline, ca sa ofere o perspectiva subtila si nuantata asupra cauzelor care ne determina, în ultima instanta, sa facem lucrurile pe care le facem... spre bine ori spre rau.

Cititi minunata carte Behave de Robert Sapolsky si nu veti fi niciodata surprinsi de largimea si profunzimea propriilor comportamente rele.

Toti purtam în noi un potential de atitudini partinitoare inconstiente, cu totii putem fi deteriorati de copilaria noastra, proiectând avariile infantile asupra celor pe care îi îndragim, si toti suntem capabili sa formam grupuri de „Noi” care îi trateaza pe cei din afara ca pe niste inferiori „Ei”. Dar lectura acestei carti ne da, miraculos, speranta ca detinem controlul acelor comportamente mai mult decât credem.

Si Behave ne daruieste mai mult decât speranta – ne ofera cunoasterea modului în care trebuie sa actionam pentru a ne împlini aspiratia de a manifesta în mai mare masura ceea ce este mai bun în noi si mai putin laturile noastre cele mai rele, atât individual, cât si ca societate. Este, într-adevar, o foarte buna vestire.

CHARLES DUHIGG , autorul cartilor Puterea obisnuintei si Mai inteligent, mai repede, mai bine

Pe cât de cuprinzatoare, pe atât de profunda, aceasta carte este plina de culoare, fascinanta si emotionanta.

Sapolsky îsi foloseste adânca expertiza când pune întrebari fundamentale despre conditia umana – de la actele de ura pâna la cele de iubire, de la dorinta noastra nestapânita de dezumanizare pâna la capacitatea noastra de reumanizare.

DAVID EAGLEMAN, PhD, neurobiolog la Universitatea Stanford

Ce parere ai despre cartea "Behave. Biologia fiintelor umane" ?

Cine a cumparat Behave. Biologia fiintelor umane, a mai cumparat si:
Managementul in bolile oculare
Marieta Dumitrache
Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z. Remedii naturale
Ovidiu Bojor
Ghid complet impotriva diabetului
Richard K. Bernstein
Miracolul telomerilor
Prof. dr. Elizabeth Blackburn, Dr. Elissa Epel
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE