Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Muntele dintre noi

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP VANZARI
HOMO SAPIENS
HOMO DEUS
SERGHEI LAZAREV
VINDECAREA KARMEI
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Termeni si Conditii
Ce sa le spunem copiilor
Ce sa le spunem copiilor
Editura: Trei
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 160
Autor(i): Francoise Dolto
Editura: Trei
Colectia: Psihologie Practica
Disponibilitate: In stoc

Ce sa le spunem copiilor – când sunt foarte mici, când sunt bolnavi, când se bucura, când sunt tristi

Cei care lucreaza în domeniul educatiei, învatamântului sau asistentei acordate copiilor si tinerilor cu probleme fizice, psihice, afective, familiale sau sociale stiu cât de importante sunt cuvintele rostite sau nerostite în legatura ...

Pret: 29,00 lei
buc.
CARTI » Cresterea Copilului, Psihologie si Psihoterapie » Ce sa le spunem copiilor

Ce sa le spunem copiilor

Ce sa le spunem copiilor – când sunt foarte mici, când sunt bolnavi, când se bucura, când sunt tristi

Cei care lucreaza în domeniul educatiei, învatamântului sau asistentei acordate copiilor si tinerilor cu probleme fizice, psihice, afective, familiale sau sociale stiu cât de importante sunt cuvintele rostite sau nerostite în legatura cu unele evenimente care marcheaza viata unui copil, de cele mai multe ori fara stiinta lui si, uneori, chiar fara stiinta celor din jurul lui.

Bazându-se pe experienta nenumaratilor ani de practica psihanalitica alaturi de copii, adolescenti, parinti sau tutori, F. Dolto ofera în aceasta carte sfaturi si îndrumari pentru interactiunile de zi cu zi cu copilul. Copiii au nevoie de adevar si au si dreptul de a-l auzi.

Desi adesea dureros, acest adevar le permite sa se construiasca si sa se umanizeze.

"Cu siguranta, Françoise Dolto nu este singura care socoteste ca psihanaliza nu se adreseaza doar psihanalistilor, ci ca ea trebuie, dimpotriva, sa ramâna larg deschisa si accesibila tuturor celor care pot sa beneficieze de mesajul ei uman.

Însa ea avea în plus acel talent deosebit care îi permitea sa fie pe deplin prezenta si pilduitoare atât în cadrul unor colocvii savante, cât si cu ocazia întrebarilor puse de oamenii obisnuiti, dupa cum se poate vedea în aceasta carte în care raspunde unui public în buna masura lipsit de pregatirea necesara.

Surprinzator ramâne faptul ca pentru Françoise Dolto aspectul propriu-zis tehnic al activitatii sale psihanalitice, clinice si teoretice si-a gasit o prelungire naturala, directa sau indirecta, în raspunsurile date interlocutorilor venind din zone foarte diverse, inclusiv cele exterioare analizei, în masura în care problema respectului fata de subiectul copil era în joc. Asa se explica caracterul singular si compozit al acestui volum, în care descoperim opinii inspirate bineînteles de experienta analitica, ca si de teoretizarea acesteia, retransmise însa în scopuri pedagogice, educative sau psihosociale."
Gérard Guillerault

Françoise Dolto (1908–1988), celebra pediatra si psihanalista franceza, s-a distins prin înnoirile teoretice, dar mai ales prin abilitatile practice ilustrate în practica sa psihoterapeutica.

Ce parere ai despre cartea "Ce sa le spunem copiilor" ?

Cine a cumparat Ce sa le spunem copiilor, a mai cumparat si:
Copilul tau cum se joaca. Interpretari psihologice ale jocului
Sophie Marinopoulos
Voiam un copil si m-am trezit cu doi
Sabrina Losso
Copilul si divortul
Jacques Biolley
Copilul nostru este supradotat
Ranz J. Monks, Irene H. Ypenburg
Abonare
Relatii clienti
Cronicile familiei Borgia
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE