Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Puterea vindecatoare a apei

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
C. D. DULCAN
SPIRIT SI MATERIE
MEDIUM
MEDICAL
STUDIUL CHINA
DIETA SI NUTRITIE
Aboneaza-te la newsletter
Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale
Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale
Editura: Antet
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 324
Autor(i): Samuel Huntington
Editura: Antet
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale este o analiza provocatoare si profetica asupra politicii mondiale dupa caderea comunismului.

Renumitul politolog, Samuel Huntington, fost consilier politic la Casa Alba, explica modul în care „civilizatiile“ au devenit forta motrice în politica mondiala contemporana, înlocuind natiunile si ideologiile, si ofera o analiza stralucita a ...
Pret: 45,00 lei
buc.
CARTI » Istorie, Politica si Administratie » Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale

Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale

Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale este o analiza provocatoare si profetica asupra politicii mondiale dupa caderea comunismului.

Renumitul politolog, Samuel Huntington, fost consilier politic la Casa Alba, explica modul în care „civilizatiile“ au devenit forta motrice în politica mondiala contemporana, înlocuind natiunile si ideologiile, si ofera o analiza stralucita a climatului actual si a posibilitatilor viitoare ale culturii politice în continua schimbare din lumea noastra.

„Sam Huntington, unul dintre cei mai cunoscu?i politologi occidentali, realizeaza o analiza provocatoare pentru întelegerea realitatilor politicii globale în secolul urmator. Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale este una dintre cele mai importante carti aparute de la sfârsitul Razboiului Rece.“ HENRY A. KISSINGER

„O carte uimitoare ca scop si prin modul în care surprinde complexitatea politicii mondiale la nivel global.“ FRANCIS FUKUYAMA

Ciocnirea civilizatiilor va domina politica mondiala crede Huntigton . Linia dintre civilizatii va reprezenta în viitor linia frontului” . În esenta, teza provocatoare si importanta a “Ciocnirii civilizatiilor” este aceea ca cresterea violentelor în lume este determinata de conflicte între state si culturi care se bazeaza pe traditii religioase. Huntington, fost consilier politic a lui Clinton, argumenteaza ca oamenii politici trebuie sa tina cont de aceasta situatie în special când intervin în problemele interne ale altor tari. În cele cinci parti ale cartii sale el dezvolta aceasta teorie:

Partea I: Sustine ideea conform careia pentru prima oara în istorie, politica globala a devenit atât multipolara cât si multicivilizationala; modernizarea este prezentata distinct fata de occidentalizare si ea nu produce nici o universalizare a civilizatiei si nici o occidentalizare a acesteia.

Partea II: Balanta puterii se schimba în rândul civilizatiilor: Vestul se afla într-un relativ declin, în timp ce Asia îsi dezvolta puterea economica, politica si militara. Islamul cunoaste o explozie demografica cu consecinte negative asupra tarilor musulmane si asupra vecinilor lor. Toate civilizatiile non-vestice îsi reafirma propriile valori culturale.

Partea III: Acum se pun bazele unei noi ordini mondiale. Aceasta se caracterizeaza prin: societatile care au afinitati culturale vor coopera între ele; eforturile de a schimba o societate de la o civilizatie la alta vor esua; tarile se vor grupa în jurul statului care exprima chintesenta civilizatiei lor.

Partea IV: Pretentiile universaliste ale Vestului vor determina din ce in ce mai des conflicte cu celelate civilizatii, în special cu Islamul si China; la nivel local se vor declansa razboaie între musulmani si non-musulmani.

Partea V: Supravietuirea Vestului depinde de americani care trebuie sa-si reafirme identitatea, dar si de restul statelor vestice care trebuie sa accepte ca civilizatia lor este unica si nu universala, iar telul lor trebuie sa fie efortul comun de reînoire si prezervare a civilizatiei lor în fata asaltului civilizatiilor non-vestice. Evitarea unui razboi global al civilizatiilor depinde de masura în care liderii mondiali vor accepta sa coopereze pentru a mentine caracterul multicivilizational al politicii globale.

Ciocnirea civilizatiilor este nu numai o carte de stiinte politice, dar si o opera de istorie, sociologie si psihologie.

Prin promovarea si utilizarea culturii drept unitatea de baza in construirea civilizatiei, Huntington manevreaza cu succes prin cele mai importante probleme ale relatiilor internationale din ziua de astazi.

(Politeia.org)

Ce parere ai despre cartea "Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale" ?

Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE