Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Citarea si comunicarea actelor de procedura civila
Citarea si comunicarea actelor de procedura civila
Editura: Universul Juridic
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 280
Autor(i): Andreea Tabacu
Editura: Universul Juridic

Lucrarea Citarea si comunicarea actelor de procedura civila se adreseaza in primul rand practicienilor, care vor putea urmari noile solutii legislative in domeniul citarii si comunicarii actelor de procedura, precum si unele interpretari posibile ale acestora, prin raportare si la jurisprudenta anterioara.

Pornind de la regulile dreptului comun in materie, sunt ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Citarea si comunicarea actelor de procedura civila

Citarea si comunicarea actelor de procedura civila

Lucrarea Citarea si comunicarea actelor de procedura civila se adreseaza in primul rand practicienilor, care vor putea urmari noile solutii legislative in domeniul citarii si comunicarii actelor de procedura, precum si unele interpretari posibile ale acestora, prin raportare si la jurisprudenta anterioara.

Pornind de la regulile dreptului comun in materie, sunt prezentate si cateva situatii speciale de comunicare a actelor de procedura, prevazute in alte reglementari, care trebuie coroborate cu cele din Noul Cod de procedura civila.

Cartea vine si in intampinarea studentilor specializarii Drept si masteranzilor, care au posibilitatea de a cunoaste si intelege notiunile esentiale ale procedurii de citare si comunicare a actelor de procedura, inclusiv prin utilizarea formularelor specifice folosite in practica instantelor judecatoresti.

Despre colectie

Noul Cod de procedura civila ofera o abordare evoluata si perfectionata in raport cu reglementarea anterioara, o serie de institutii procesuale clasice fiind regandite si numeroase solutii doctrinare ori jurisprudentiale regasindu-se in cuprinsul acestuia. Astfel, procesul civil, in ambele sale faze, judecata si executarea silita, cunoaste o legiferare contemporana atat cu necesitatile vietii sociale, cat si cu spatiul european in care tara noastra este integrata.

Este evident insa ca intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila nu poate sa nu fie marcata de reticenta la schimbare, pe de o parte, ori de sentimente de sovaiala, de ezitare asupra propriilor insusiri intelectuale, pe de alta parte, si aceasta indiferent ca vorbim despre o profesie juridica sau alta.

In acest context, doctrina juridica de specialitate are nevoie de o reevaluare in acord cu recenta reglementare procesual civila, orice demers juridic publicistic fiind binevenit. Cu toate acestea, avand in vedere schimbarile legislative majore intervenite in ultimii ani, ce au obligat practicienii dreptului la reorientari jurisprudentiale uneori substantiale, timpul a capatat in prezent valente noi, astfel incat fiecare dintre noi, in incercarea de adaptare la un sistem framantat si incordat, in continua miscare legislativa, cauta sa gaseasca o armonie si o stabilitate pe taramul cunoasterii. Astfel de cautari isi pot gasi raspunsuri in carti juridice usor de intrebuintat, utile, comode, economicoase si practice, orientate cu abilitate in viata juridica, cu preponderenta procesual civila.

Lucrarile din cadrul colectiei dedicate noului Cod de procedura civila vor aborda cu precadere institutiile procesului civil care au cunoscut o schimbare in idei si principii fata de vechea reglementare, precum si institutiile nou-introduse in actuala procedura, in incercarea de a oferi cititorilor modalitatea corecta de interpretare si aplicare a acestora.

De asemenea, prin caracterul profund aplicativ, lucrarile vor tinde catre oferirea unor raspunsuri concrete, directe si clare asupra subiectelor tratate, lasand deoparte digresiunile pur teoretice, abstracte si conceptuale, lipsite de eficienta in plan practic, fara a le nega insa rostul pe un alt taram. Astfel, abordarile vor consta in:
? prezentarea generala a subiectului tratat in lucrare si importantei acestuia in cadrul dreptului procesual civil sau aspectele care ar trebui sa suscite interesul practicienilor;
? oferirea unei impresii generale si concis prezentate asupra institutiei in vechea si noua reglementare a Codului de procedura civila;
? prezentarea ad litteram a articolelor din vechiul si noul Cod de procedura civila care trateaza sau interfereaza cu institutia;
? fixarea institutiei, prin definirea acesteia, prezentarea unor delimitari terminologice, a articolelor esentiale care fixeaza regulile generale si exceptiile in privinta institutiei si a intentiei legiuitorului in elaborarea articolelor din noul Cod de procedura civila alocate institutiei;
? punctarea diferitelor probleme, nuante pe care le poate genera institutia juridica in jurisprudenta, sectiune in cadrul careia autorul poate nuanta problema analizata cu opinii proprii, dar si cu exemple jurisprudentiale, care sa-i sustina ideea.

In final, va fi realizata o paralela intre plusurile si minusurile vechii reglementari si ale noii reglementari si va fi prezentat un calup de spete din jurisprudenta nationala in care instantele s-au pronuntat pe baza noilor texte de lege tratand institutia, spete insotite de scurte comentarii ale autorului.

De aceea, cartile vor avea ca izvoditori practicieni, profesionisti ai dreptului si, in special, ai dreptului procesual civil, cu totii familiarizati cu sala de judecata si cu mecanismele practice de desfasurare a procesului civil.

Prin urmare, lucrarile ce vor aparea in colectia de fata isi propun ca, in ciuda intinderii lor relativ restranse, sa cuprinda informatii bogate, atat sub aspect doctrinar, dar mai ales jurisprudential, astfel incat practicianul dreptului sa gaseasca in paginile acestora cat mai multe raspunsuri la problemele determinate de aparitia noii reglementari procesual civile.

In fine, am cautat in mod deosebit si ca prezenta colectie sa apara in conditii grafice deosebite, pentru a o individualiza si a o face recognoscibila si usor perceptibila privirii si mentalului publicului cititor.

Evelina Oprina
Carti scrise de acelasi autor:
Andreea Tabacu - Drept procesual civil. Conform noului Cod de procedura civila (apare in curand - solicita acest produs)
Andreea Tabacu - Citarea si comunicarea actelor de procedura civila (apare in curand - solicita acest produs)
Andreea Tabacu - Contestatia in anulare si revizuirea (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Citarea si comunicarea actelor de procedura civila" ?

Cine a cumparat Citarea si comunicarea actelor de procedura civila, a mai cumparat si:
Crima in Chicago
Michael Harvey
Diavolul in viziuni, povesti si vise
Lavinia Barlogeanu
De ce eu, de ce asa, de ce acum
Robin Norwood
Cazul Orlov. Dosare KGB. Cea mai mare inselatorie din istoria serviciilor secrete
Boris Volodarski
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE