Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Vrabia Rosie

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
EDITII DE
COLECTIE
LOVE IS FUN
PUTEREA RELATIILOR
EXPERT IN VIN
IN VINO VERITAS
Aboneaza-te la newsletter
Confesiuni pentru istorie
Confesiuni pentru istorie
Editura: Proema
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 816
Autor(i): Iulian Vlad
Editura: Proema
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Confesiuni pentru istorie - un dialog intre generalul Iulian Vlad, sef al Securitatii Statului si generalul Aurel Rogojan, sef de cabinet al generalului Vlad.

Pentru generalul Iulian N. Vlad, ca om de informatii care a descoperit sau intuit din vreme semnele evenimentelor viitoare, marea greutate nu a constat în relevarea ...
Pret: 199,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica, Istorie » Confesiuni pentru istorie

Confesiuni pentru istorie

Confesiuni pentru istorie - un dialog intre generalul Iulian Vlad, sef al Securitatii Statului si generalul Aurel Rogojan, sef de cabinet al generalului Vlad.

Pentru generalul Iulian N. Vlad, ca om de informatii care a descoperit sau intuit din vreme semnele evenimentelor viitoare, marea greutate nu a constat în relevarea adevarului, ci în rostirea lui fara a genera ura si vrajba, fara a stârni valurile unor noi furtuni.

Informatiile dezvaluite nu ar fi scapat valorificarii în scopuri politice, ori în balanta echilibrului intern si a aliantelor externe nu trebuie puse acele lucruri care, ascunse fiind, produc un rau mult mai mic, decât daca ar fi etalate public.

Am considerat necesara aceasta precizare pentru a face întelese dificultatile de abordare a generalului Vlad ca interlocutor intr-un demers cu finalitate publicistica.

Aurel I. Rogojan

(…) Las urmasilor mei faptele, asa cum au fost ele, sa le judece ei, sa le aprecieze, sa le cântareasca si sa dea verdictul, pentru ca fara îndoiala, un verdict pâna la urma va prevala. (…) În ce ma priveste, tot ceea ce am facut, am facut gîndindu-ma la popor si la tara. Pentru acest motiv, pot privi în ochii oricui. (…)

Peste un numar de ani, îsi va da verdictul si istoria, care va fi scrisa fara ura si partinire, cu privire la evenimentele din decembrie 1989 si la rolul pe care l-am avut si eu, si institutia pe care o conduceam atunci, în acel moment de rascruce al destinelor tarii noastre.

De aceea, va solicit un singur lucru: sentinta pe care o veti dadumneavoastra sa coincida cu verdictul Istoriei, pentru ca sa nu fie infirmata de aceasta.

Va multumesc.”

Iulian N. Vlad

Cartea este structurata în 31 de capitole, un cuvânt din „partea autorului" intitulat „Un destin istoric între judecatile istoriei" si 14 anexe.

Volumul este realizat sub forma unui dialog intre generalul Iulian Vlad, sef al Securitatii Statului si generalul Aurel Rogojan, sef de cabinet al generalului Vlad.
Carti scrise de acelasi autor:
Iulian Vlad - Confesiuni pentru istorie

Ce parere ai despre cartea "Confesiuni pentru istorie" ?

Cine a cumparat Confesiuni pentru istorie, a mai cumparat si:
Baiatul si misterioasa disparitie
Russell Newell
Cevengur
Andrei Platonov
Pe strada Dublin
Samantha Young
Pe aici au trecut cutitarii
Jennifer Egan
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE