Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Doar ramai tacut
Doar ramai tacut
Editura: Herald
Data aparitiei: 2012
Numar de pagini: 272
Autor(i): Poonja Hariwansh Lal
Editura: Herald
Colectia: Metanoia

Cartea reuneste o serie de convorbiri purtate de C. W. Poonja, un mare maestru advaitin al vremurilor noastre, cu numerosi vizitatori, discipoli si cautatori de adevar din toata lumea.

Raspunsurile la intrebarile ce i se adresau reflectau rodul "realizarii Sinelui" la implinirea careia poate ajunge fiecare dintre noi fara a porni ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Doar ramai tacut

Doar ramai tacut

Cartea reuneste o serie de convorbiri purtate de C. W. Poonja, un mare maestru advaitin al vremurilor noastre, cu numerosi vizitatori, discipoli si cautatori de adevar din toata lumea.

Raspunsurile la intrebarile ce i se adresau reflectau rodul "realizarii Sinelui" la implinirea careia poate ajunge fiecare dintre noi fara a porni in cautarea zadarnica a ceea ce deja avem inca de la nastere.

Intrebat ce este libertatea, Poonja raspunde: "A fi liber inseamna a-ti cunoaste natura ta fundamentala, propriul Sine. Nimic altceva. Libertatea este cel mai usor lucru de obtinut. Nici macar nu ai nevoie sa gandesti".

Ce este Sinele? "Acesta este indescriptibil. Nu este intelectual, nici macar transcendental. Gandeste-te la unu, fara conceptul de doi.

Apoi renunta si la conceptul de unu. Adesea vorbesti despre daruire, despre abandon. Daruire catre ce? Catre acea Sursa prin care vorbesti, prin care vezi, prin care respiri, prin care gusti si atingi, prin care acest Pamant se invarteste si soarele straluceste, prin care ai pus chiar aceasta intrebare."

"Totul se intampla prin acea constiinta in care este inclus si vidul. Acelei Puteri Supreme care transcende transcendentul - propriul tau Sine - trebuie sa i te abandonezi. Constiinta despre care vorbesti este eterna - nenascuta si nemuritoare.

Constiinta este mai presus de conceptul nasterii si al mortii, mai presus de orice concept cu privire la eternitate, vacuitate sau spatiu. Cea in care exista spatiul, vacuitatea sau eternitatea, in care exista totul, este denumita constiinta.

Totusi exista viata si moarte. Creatia si distrugerea se produc neincetat. Toate aceste manifestari sunt precum bulele si valurile oceanului. Lasa-le sa se produca. Oceanul nu le considera separate. Valurile, mareele, vartejurile se pot considera separate, dar oceanul nu se simte diferit de ele. Lasa-le sa se manifeste si sa imbrace tot felul de forme si nume.

Intr-o buna zi, acest corp fizic va deveni hrana viermilor si a furnicilor. Din pamant a venit, in pamant se va reintoarce. Tu esti Acela care straluceste prin el. Constiinta nu este atinsa de nimic"

Si mai spunea ca: "Un invatator adevarat nu are nici un fel de invatatura, nici un fel de tehnici, metode sau precepte. Pentru a-ti cunoaste Sinele nu ai nevoie de nimic. Ceea ce esti cu adevarat, esti intotdeauna. Nimeni nu te poate invata nimic. Va trebui sa realizezi cine esti, aici si acum, chiar in aceasta clipa".

Carti scrise de acelasi autor:
Poonja Hariwansh Lal - Doar ramai tacut (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Doar ramai tacut" ?

Cine a cumparat Doar ramai tacut, a mai cumparat si:
Aparitii. Fantome, vise si mituri
Aniela Jaffe
Manualul tapiterului
Cecile Cau
Puntea viselor
Lesley Downer
Asa ceva nu se intampla niciodata
Anne Holt
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE