Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Economia in vremea coronavirusului

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Freud. In vremea lui si in a noastra
-15
Freud. In vremea lui si in a noastra
Editura: Trei
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 386
Autor(i): Elisabeth Roudinesco
Editura: Trei
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

"Dupa decenii de comentarii apologetice, dublate de aprige denuntari, am ajuns astazi sa nu mai stim prea bine cine a fost cu adevarat Sigmund Freud.

Profitând de scoaterea la lumina, în anii din urma, a unor noi documente de arhiva, dar si a unor scrisori inedite, Élisabeth Roudinesco ne demonstreaza ...
Pret: 70,00 lei
Pret: 59,50 lei
buc.
CARTI » Psihologie si Psihoterapie » Freud. In vremea lui si in a noastra

Freud. In vremea lui si in a noastra

"Dupa decenii de comentarii apologetice, dublate de aprige denuntari, am ajuns astazi sa nu mai stim prea bine cine a fost cu adevarat Sigmund Freud.

Profitând de scoaterea la lumina, în anii din urma, a unor noi documente de arhiva, dar si a unor scrisori inedite, Élisabeth Roudinesco ne demonstreaza ca mai exista înca multe lucruri de spus despre omul Freud, precum si despre opera lui.

Fondatorul psihanalizei ne este prezentat mai întâi de toate ca acel vienez care a trait în plina Belle Époque, cetatean al Imperiului Austro-Ungar, dar si mostenitor al Iluminismului german si iudaic.

Pe de alta parte, psihanaliza este creionata ca fruct al unui demers colectiv, al unui ""cenaclu romantic"", în sânul caruia Freud a putut sa dea curs liber fascinatiei sale pentru irational si pentru stiintele oculte, transformându-si uneori prietenii în inamici feroce si jucând pe rând rolul de Faust si Mefisto.

Modern în gândirea psihologica, dar conservator în opiniile politice, Freud ne este înfatisat în toata umanitatea sa: în mijlocul familiei sale, înconjurat de colectiile sale de arta, de femei, de copii, dar si de câini, un om orgolios, dar în acelasi timp ros de îndoieli si pasiuni.

Élisabeth Roudinesco este directoare de cercetari la Universitatea Paris-VII. Celebra specialista în istoria psihanalizei, a mai fost publicata la Editura Trei cu Jacques Lacan. Schita unei vieti, istoria unui sistem de gândire, Dictionar de psihanaliza (cu Michel Plon), Familia în dezordine si Partea întunecata din noi însine.

Roudinesco ne ofera un portret echilibrat, profund si empatic al lui Freud.

Chiar daca apreciaza ideile lui revolutionare privind rationalitatea, sexualitatea si inconstientul, autoarea demonstreaza ca Freud nu era atât un om de stiinta care a descoperit niste adevaruri universale, cât un produs al vremii sale: un geniu, fara îndoiala, dar un burghez prin excelenta, marcat de societatea, familia si politica sfârsitului de secol XIX.

Abordarea sa critica este convingatoare pentru ca se bazeaza nu doar pe analiza cartilor, jurnalelor si scrisorilor lui Freud, dar si pe marturiile celor care i-au fost pacienti. - Glenn C. Altschuler, Psychology Today

Mi-l imaginez agitându-si bastonul împotriva antisemitilor, punându-si cea mai frumoasa camasa ca sa viziteze Acropole, descoperind Roma ca un amant topit de fericire, biciuindu-i pe imbecili, vorbind fara notite în fata americanilor uluiti, domnind în casa lui imemoriala, în mijlocul obiectelor, câinilor sai Chow-Chow roscati, discipolilor, femeilor sale si pacientilor lui nebuni, asteptându-l pe Hitler neclintit, fara a reusi sa-i pronunte numele, si îmi spun ca, mult timp de acum încolo, Freud va ramâne marele gânditor al vremurilor sale si al vremurilor noastre

- Élisabeth Roudinesco, "

Ce parere ai despre cartea "Freud. In vremea lui si in a noastra" ?

Cine a cumparat Freud. In vremea lui si in a noastra, a mai cumparat si:
Psihologia adolescentei. Manualul Blackwell
Gerald R. Adams, Michael D. Berzonsky
Cum sa ne exprimam emotiile si sentimentele
Christophe Andre
Cum sa le spun. Process Communication
Gerard Collignon
Personalitate Plus. Ghid pentru parinti
Florance Littauer
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE