Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Inainte de ploi

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
C. D. DULCAN
SPIRIT SI MATERIE
MEDIUM
MEDICAL
STUDIUL CHINA
DIETA SI NUTRITIE
Aboneaza-te la newsletter
La Medeleni
La Medeleni
Editura: Agora
Data aparitiei: 2011
Numar de volume: 3
Autor(i): Ionel Teodoreanu
Editura: Agora
Colectia: Clasici romani
Disponibilitate: In stoc

La Medeleni, volumul 1. Hotarul nestatornic
Chiar de la întâiul volum, Ulita copilariei, Ionel Teodoreanu apare ca un scriitor original, în posesiunea deplina a formulei sale. Daca, exterior, aceasta literatura lirica si imagistica, traind aproape exclusiv din evocarea vârstei infantile, duce, în chip vadit, la Jules Renard, la Anghel si la ...

Pret: 44,00 lei
buc.

La Medeleni

La Medeleni, volumul 1. Hotarul nestatornic
Chiar de la întâiul volum, Ulita copilariei, Ionel Teodoreanu apare ca un scriitor original, în posesiunea deplina a formulei sale. Daca, exterior, aceasta literatura lirica si imagistica, traind aproape exclusiv din evocarea vârstei infantile, duce, în chip vadit, la Jules Renard, la Anghel si la Delavrancea, ea ramâne foarte personala prin tineretea ei, autentica, prin extraordinara memorie a copilariei! Într-un soi de poeme în proza si de însemnari (...) autorul reconstruieste în ton idilic acea vârsta a exuberantei pe care adultul o uita de obicei usor...
Prin adânca incursiune în sufletul copilaresc, prin atmosfera fericirii si prin prospectiunea receptiei, Ulita copilariei si întâiul volum din La Medeleni sunt opere de valoare durabila si adevaratele înfaptuiri ale autorului. (G. Calinescu)

La Medeleni, volumul 2. Drumuri
Eroii lui Ionel Teodoreanu, mediul, atmosfera, pe alocuri chiar atitudinea scriitorului sunt legate de traditie, în povestirile si romanele lui bate dez-mierdator un vânt de patriarhalitate. Si cu toate acestea, maniera si limba folosita de el întru redarea acestor realitati specifice românesti (respectiv moldovenesti) e tot ceea ce poate fi mai personal, mai modern, mai îmbibat cu adevarurile învatate de la simbolisti si de la Proust. Mediul patriarhal al Medelenilor e privit prin experienta modernistilor din Franta. (Mircea Eliade)

La Medeleni, volumul 3. Intre vanturi
... Alaturi de Arghezi, Ionel Teodoreanu ramâne unul dintre stilistii nostri remarcabili, contribuind masiv la îmbogatirea limbii literare, la mladierea, la ornarea ei. Ceea ce este valoros, într-o opera inegala si amenintata de proxilitate sunt paginile consacrate universului candorii infantile si tulburatoarei perioade a adolescentei, cu incertitudinile si cautarile ei febrile; însumate, aceste pagini reprezinta "o foarte serioasa monografie a unui tinut sufletesc, care de azi înainte îsi are locul fixat în geografia romanului românesc". (Perpessicius)

Recomandari La Medeleni

# "La Medeleni" a stirnit in mine pasiunea, dragostea. A fost prima lectura cu incarcatura sentimentalo-erotica. (Mihaela Radulescu)

Carti scrise de acelasi autor:
Ionel Teodoreanu - La Medeleni
Ionel Teodoreanu - Pravale-Baba (apare in curand - solicita acest produs)
Ionel Teodoreanu - Lorelei (apare in curand - solicita acest produs)
Ionel Teodoreanu - In casa bunicilor (apare in curand - solicita acest produs)
Ionel Teodoreanu - Ulita copilariei (apare in curand - solicita acest produs)

Comentarii primite de la cititori:

La MedeleniCare este parerea ta despre carte?
5-8-2009
inv.Coca Fodor a scris despre cartea La Medeleni:
Am recitit "Medelenii" si eu, acum la varsta maturitatii.Am sorbit cele 3 volume cu nesat, descoperind semnificatii pe care nu le observasem cand eram copil.O carte extraordinara.O recomand tuturor romanticilor, amatori de literatura romana pura.
30-10-2007
cristi a scris despre cartea La Medeleni:
O carte absolut dulce, din toate punctele de vedere. Dulcele grai moldovenesc, dulcele parfum al copilariei, dulcele parfum de femeie, chiar al primei femei, toate sunt surprinse magistral de Teodoreanu in acest roman "must have, must read". Recomandat cu toata caldura!
Cine a cumparat La Medeleni, a mai cumparat si:
Femeia cu parul rosu
Orhan Pamuk
Umbra uriasului
Orson Scott Card
Bolnavul inchipuit. Scoala femeilor
Moliere
Agentul Cormac
Neal Asher
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE