Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Carti-Dincolo_de_iarna-21777.htm

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP VANZARI
ARTA REGALA
ISTORIE MASONICA
ALAN COHEN
CURS DE MIRACOLE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Termeni si Conditii
Memoria stigmatelor
Memoria stigmatelor
Editura: Curtea Veche
Anul de aparitie: 2012
Numar de pagini: 432
Autor(i): Lacramioara Stoenescu
Editura: Curtea Veche
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

În România comunista, din 1948 si pâna la începutul anilor ’60, soarta unui om depindea mai ales de dosarul sau politic — pâna-ntr-acolo încât Dosarul, ca atare, era cu mult mai important decât Omul.

O fapta de opozitie fata de regimul comunist — a oricaruia dintre români, fie o persoana ...
Pret: 30,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica, Istorie » Memoria stigmatelor

Memoria stigmatelor

În România comunista, din 1948 si pâna la începutul anilor ’60, soarta unui om depindea mai ales de dosarul sau politic — pâna-ntr-acolo încât Dosarul, ca atare, era cu mult mai important decât Omul.

O fapta de opozitie fata de regimul comunist — a oricaruia dintre români, fie o persoana anume sau vreuna dintre rudele sale — era un pacat de nesters — un stigmat. „Daca ai fi furat, violat sau omorât era altceva. Dar, ca arestat politic, vei fi stigmatizat toata viata“ — va spune un om al regimului catre unul dintre eroii acestui volum.

Cu pasiune, cu empatie sufleteasca si cu o curiozitate proprie unui intelectual ce a trait la rându-i experienta stigmatului, doamna Lacramioara Stoenescu contureaza destinele a 22 de români — femei si barbati — a caror tinerete a fost, în parte, un calvar aflat sub semnul Dosarului. Fiecare destin, dintre acestea, e o poveste: cu doza ei de dramatism, de tragedie, de absurd si de umor straniu. Unele episoade par azi incredibile — si poate ca tocmai acest fapt ne da, mai profund, masura absurditatii pe care regimul stalinist din România a transformat-o în practica de guvernare.

(Adrian Cioroianu, Decan, Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti)

Lacramioara Stoenescu (n. 22 februarie 1942 la Giurgiu) a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti în 1969. A fost profesoara la Colegiul „Cantemir-Voda“ din Bucuresti.

Debuteaza în 2007, la Curtea Veche Publishing, cu volumul memorialistic Copii — dusmani ai poporului.

Este autoarea cartii De pe bancile scolii în închisorile comuniste si al unor scenarii radiofonice dupa cartea Copii — dusmani ai poporulu: Am fost dusman al poporului si Un om nevinovat. De asemenea, a scris scenariile Deportati în Siberia, De o parte si de alta a Prutului, dupa cartea Exercitii de memorie, o paranteza trista a istoriei de acad. Gleb Dragan si Gabriel Vatamaniuc si soimul Bucovinei, dupa un interviu luat acestuia în cartea Memoria stigmatelor.

Colaboreaza la România Libera, suplimentul Aldine,cu interviuri luate unor fosti detinuti politici, interviuri reluate în volumul de fata.

Are în lucru numeroase proiecte legate de tema închisorilor comuniste si a memoriei recente.

Ce parere ai despre cartea "Memoria stigmatelor" ?

Cine a cumparat Memoria stigmatelor, a mai cumparat si:
Samaritean. Marele secret al Papei
Philippe Van Rjndt
Pistolarul
Stephen King
Europolis
Jean Bart
Prietenii nostri imaginari
Nadine Vladescu
Relatii clienti
Cartea rasului si a cercetarii
Abonare
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE