Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Illuminati. Societatea secreta care a deturnat intreaga lume

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP VANZARI
IANUARIE 2019
CARTILE ANULUI 2018
BESTSELLER LIST
ARTA JAPONEZA
DE A ECONOMISI BANI
Aboneaza-te la newsletter
Omul si simbolurile sale
-10
Omul si simbolurile sale
Editura: Trei
Data aparitiei: 2017
Numar de pagini: 480
Autor(i): C.G. Jung, Joseph L. Henderson, Jolande Jacobi
Editura: Trei
Colectia: Psihologie si Psihoterapie
Disponibilitate: In stoc

Conceput de catre C.G. Jung în ultimul an al vietii sale si scris împreuna cu cei mai fideli colaboratori, volumul de fata reprezinta cea mai bine primita introducere în psihologia analitica, incluzând atât conceptele de baza, cât si aplicatiile fructuoase din psihoterapie, critica de arta, antropologie si chiar stiintele naturii.

Dupa ...
Pret: 45,00 lei
Pret: 40,50 lei
buc.
CARTI » Psihologie si Psihoterapie » Omul si simbolurile sale

Omul si simbolurile sale

Conceput de catre C.G. Jung în ultimul an al vietii sale si scris împreuna cu cei mai fideli colaboratori, volumul de fata reprezinta cea mai bine primita introducere în psihologia analitica, incluzând atât conceptele de baza, cât si aplicatiile fructuoase din psihoterapie, critica de arta, antropologie si chiar stiintele naturii.

Dupa capitolul sintetic dedicat de Jung „tarâmului inconstientului", sursa simbolurilor arhetipale, medicul american Joseph Henderson ilustreaza aparitia acestor tipare arhetipale în vechea mitologie, în legendele stravechi, precum si în ritualurile primitive.

Marie-Louise von Franz, cofondatoarea Institutului „C.G. Jung" din Zürich, abordeaza apoi „procesul individuarii", cel prin care inconstientul completeaza constientul, omul regasindu-si astfel integralitatea si echilibrul.

În continuare, Aniela Jaffé, celebra biografa a lui Jung, ne propune o cheie speciala de interpretare a artelor vizuale, pe baza simbolisticii arhetipale. În fine, ultima parte a cartii ofera un studiu de caz revelatoriu: reputata analista Jolande Jacobi demonstreaza în ce fel tehnica analizei viselor poate interveni eficient în psihoterapie.

Cartea de fata ilustreaza modul în care gândirea lui Jung a marcat nu doar psihologia ultimului secol, dar si domeniile artelor, literaturii si stiintelor omului.

Carl Gustav Jung (1875–1961), psihiatru elvetian, este fondatorul psihologiei analitice. Operele complete i-au fost traduse integral la Editura Trei, unde i-au mai aparut si insolita Carte Rosie, respectiv Corespondenta lui cu S. Freud.

Wolfgang Foges, managerul editurii londoneze Aldus Books, m-a întrebat daca as putea sa ma alatur lui în încercarile de a-l convinge pe Jung sa-si exprime, într-un text sintetic, câteva din ideile sale esentiale, folosind un limbaj inteligibil si atractiv pentru publicul adult neavizat. Am fost foarte încântat de idee, asa ca m-am îmbarcat spre Zürich, hotarât sa îl conving pe Jung de importanta unui asemenea demers. M-a ascultat în gradina lui, timp de doua ore, dupa care a zis: „Nu". (...) Apoi a avut un vis de o importanta covârsitoare.

A visat ca, în loc sa stea în biroul lui împreuna cu psihiatri si doctori celebri care îl vizitau din toate colturile lumii, se afla într-un spatiu public, adresându-se unei multimi de oameni care îl ascultau fascinati, întelegând ceea ce el le zicea.

John Freeman, „Prefata"

Aceasta carte, care a fost ultima piesa din opera lui Jung, înainte de moartea sa în 1961, asigura oportunitatea unica de a evalua contributia lui la viata si gândirea timpului nostru, fiind si prima încercare de familiarizare a publicului profan cu activitatea sa de-o viata din domeniul psihologiei. Ceea ce reiese deosebit de clar din acest volum este ca Jung a adus un serviciu maret, atât psihologiei, ca stiinta, cât si întelegerii generale a omului, în societate, insistând pentru luarea în serios a vietii imaginative, ca fiind cea mai specifica trasatura a fiintelor umane.

The Guardian

Ce parere ai despre cartea "Omul si simbolurile sale" ?

Cine a cumparat Omul si simbolurile sale, a mai cumparat si:
Terapia comportamentala axata pe comportamentele verbale
Dr. Mary Lynch Barbera
Cum functioneaza viata
Andrew Matthews
Fiice perfecte. Fiicele adulte ale alcoolicilor
Robert J. Ackerman
Cum sa formezi caracterul copiilor. Metoda responsabilitatii personale
John G. Miller, Karen G. Miller
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE