Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII, PACHETE
O CALATORIE SPRE
CENTRUL FIINTEI UMANE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Ordonanta de plata si cererile de valoare redusa. Comentarii si jurisprudenta potrivit noului Cod de procedura civila
Ordonanta de plata si cererile de valoare redusa. Comentarii si jurisprudenta potrivit noului Cod de procedura civila
Editura: Hamangiu
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 352
Autor(i): Vasile Bozesan
Editura: Hamangiu
Colectia:

Prin analiza comparativa cu vechile proceduri, lucrarea identifica elementele de noutate ale noii proceduri a ordonantei de plata (cum ar fi sfera de aplicare, somarea prealabila a debitorului, caile de atac), precum si problemele lipsite de consens doctrinar si reflectate neunitar in practica instantelor si sub reglementarile O. G. nr. ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Ordonanta de plata si cererile de valoare redusa. Comentarii si jurisprudenta potrivit noului Cod de procedura civila

Ordonanta de plata si cererile de valoare redusa. Comentarii si jurisprudenta potrivit noului Cod de procedura civila

Prin analiza comparativa cu vechile proceduri, lucrarea identifica elementele de noutate ale noii proceduri a ordonantei de plata (cum ar fi sfera de aplicare, somarea prealabila a debitorului, caile de atac), precum si problemele lipsite de consens doctrinar si reflectate neunitar in practica instantelor si sub reglementarile O. G. nr. 5/2001 si respectiv O. U. G. nr. 119/2007, respectiv caracterul contencios al procedurii, competenta instantei, conventiile arbitrale, cererile incidentale, distinctia dintre admisibilitatea si temeinicia cererii, contestarea creantei, apararile de fond si abordarea acestora de catre instanta, probatoriul admisibil, autoritatea de lucru judecat a ordonantei de plata.

O extinsa reflectie si dezbatere asupra noii proceduri a ordonantei de plata se impun cu atat mai mult cu cat noua literatura juridica a generat deja interpretari diferite asupra unor chestiuni (de exemplu, modalitatile si momentul-limita in care se poate contesta creanta, probele admisibile, incidenta si efectele prezumtiei de recunoastere a pretentiilor creditorului) a caror abordare neunitara in practica poate afecta decisiv drepturile partilor. Tot astfel, aparitia Legii nr. 72/2013 a adus clarificari privitoare la sfera de aplicare a ordonantei de plata in materie administrativa, termenele de plata, curgerea dobanzilor si cuantumul acestora, ridicand insa probleme de corelare a dispozitiilor procedurii ordonantei de plata cu cele ale O. G. nr. 13/2011.

Nu in ultimul rand, lucrarea abordeaza procedura speciala a ordonantei de plata prin raportare la dispozitiile procedurii contencioase cu care se completeaza, relevand probleme si propunand solutii legate de conciliabilitatea acestora (de exemplu, modificarea, regularizarea si anularea cererii, reexaminarea cererii, admisibilitatea si administrarea probelor, diferite incidente procedurale).

Procedura privind cererile de valoare redusa este analizata indeosebi din perspectiva avantajelor si limitelor acestei cai pentru recuperarea creantelor, dar si din cea privind particularitatile acestei proceduri in relatie cu celelalte dispozitii procesuale civile, cu accent pe modul in care se conciliaza si se completeaza.

In intreaga lucrare, comentariile si abordarile critice sunt completate cu solutii jurisprudentiale (in extras) pronuntate atat in cadrul vechilor proceduri ale somatiei/ordonantei de plata, dar si potrivit noilor reglementari procesuale civile.

Cartea cuprinde, in final, un tabel comparativ, facil de lecturat, intre procedura ordonantei de plata si cea privind cererile de valoare redusa.

Ce parere ai despre cartea "Ordonanta de plata si cererile de valoare redusa. Comentarii si jurisprudenta potrivit noului Cod de procedura civila" ?

Cine a cumparat Ordonanta de plata si cererile de valoare redusa. Comentarii si jurisprudenta potrivit noului Cod de procedura civila, a mai cumparat si:
Creierul lui Kennedy
Henning Mankell
Mesaje de dincolo de timp si spatiu
Edgar Cayce
50 de carti fundamentale de spiritualitate
Tom Butler Bowdon
Cufarul cu surprize. Jocuri amuzante pentru copii isteti
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE