Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Cum sa scapi de burta in 10 zile

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII, PACHETE
O CALATORIE SPRE
CENTRUL FIINTEI UMANE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Orientalism
-8
Orientalism
Editura: ART
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 504
Autor(i): Edward W. Said
Editura: Grupul Editorial ART
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

O opera fundamentala si revolutionara, o piatra de temelie a postcolonialismului, probabil una dintre cele mai influente lucrari teoretice ale secolului XX.

Puternic aclamata în momentul aparitei si furibund dezbatuta în deceniile care au urmat, cartea lui Edward Said supune analizei istoria si natura atitudinii Occidentului fata de Est, considerând orientalismul ...
Pret: 38,00 lei
Pret: 34,96 lei
buc.
CARTI » Arta, Stiinte Umaniste » Orientalism

Orientalism

O opera fundamentala si revolutionara, o piatra de temelie a postcolonialismului, probabil una dintre cele mai influente lucrari teoretice ale secolului XX.

Puternic aclamata în momentul aparitei si furibund dezbatuta în deceniile care au urmat, cartea lui Edward Said supune analizei istoria si natura atitudinii Occidentului fata de Est, considerând orientalismul ca o puternica creatie ideologica europeana – un instrument prin care scriitorii, filozofii si administratorii coloniali s-au raportat la cultura, obiceiurile si credintele estice.

Urmarind aceasta idee în operele mai multor autori, printre care Homer, Eschil, Nerval sau Flaubert, Said argumenteaza felul în care reprezentarile din scrierile lor au contribuit semnificativ la imagina romantica si exotica, dar deformata, pe care Vestul si-a facut-o despre Orient.

Autorul face o disectie a mecanismului prin care orientalistii îsi creeaza propriul Orient (înfatisat ca lipsit de via?a, atemporal, fara for?a, incapabil sa se reprezinte pe sine), fapt ce constituie o sfidare a Orientului real, un obstacol în calea întelegerii lui si o expresie a imperialismului si rasismului european.

În cele patru decenii de la aparitie, Orientalism-ul lui Edward S. Said si-a câstigat statutul de opera clasica moderna.

„Sunt unele carti clasice care surprind esenta timpului lor; sunt altele care ramân relevante pentru totdeauna. Orientalism face parte din a doua categorie – ba, mai mult, a devenit cu trecerea timpului si mai relevanta.”The Guardian
Carti scrise de acelasi autor:
Edward W. Said - Orientalism

Ce parere ai despre cartea "Orientalism" ?

Cine a cumparat Orientalism, a mai cumparat si:
Lectiile de regie ale lui Vahtangov
Nikolai Mihailovici Gorceakov
Set Iisus. O viata in imagini
Jean Pierre Isbouts
De ce radem la teatru
John Wright
Capodopere ale artei din antichitate pana in prezent
Lucia Gasparini, Serena Marabelli
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE