Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Cartea occidentala a vietii si a mortii

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20
12 CARTI DESPRE
LUMEA IN CARE TRAIM
GANDESTE SI
MANANCA INTELIGENT
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Termeni si Conditii
Relatii internationale si diplomatie
-10
Relatii internationale si diplomatie
Editura: Universitara
Anul de aparitie: 2016
Numar de pagini: 264
Autor(i): Elena Chirita
Editura: Universitara
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Relatii internationale si diplomatie. Intre teorie si practica.

Cartea nu avanseaza teorii noi in materie de relatii internationale si diplomatie; noutatea consta insa in modul pragmatic in care sunt abordate notiunile teoretice, unele existente de secole.

Mi-am propus sa imbin, pe intelesul publicului larg, teoria cu exemplele practice. O atentie deosebita ...
Pret: 45,00 lei
Pret: 40,50 lei
buc.
CARTI » Drept » Relatii internationale si diplomatie

Relatii internationale si diplomatie

Relatii internationale si diplomatie. Intre teorie si practica.

Cartea nu avanseaza teorii noi in materie de relatii internationale si diplomatie; noutatea consta insa in modul pragmatic in care sunt abordate notiunile teoretice, unele existente de secole.

Mi-am propus sa imbin, pe intelesul publicului larg, teoria cu exemplele practice. O atentie deosebita am acordat-o tehnicilor si instrumentelor utilizate in politica externa, in relatiile internationale, in activitatea diplomatica si consulara. Diplomatia Vaticanului, este o alta tema de maxim interes care nu putea sa lipseasca din acest volum.

In contextul marilor framantari politice si globalizarii de secol XXI, mai mult ca niciodata, Sfantul Scaun poate juca rolul principal in solutionarea pasnica a diferendelor dintre state.

Lucrarea, este structurata tematic, si nu in ordinea cronologica a diferitelor curente de gandire. O simpla parcurgere a titlurilor enumerate in cuprins va va oferi posibilitatea de a avea o prima viziune asupra continutului.

Intr-o lume in continua transformare politica si economica, o lume in care nici amenintarile militare nu lipsesc, activitatea in domeniul relatiilor internationale devine din ce in ce mai intensa si necesita resurse umane bine pregatite, actori cu multe calitati. Actorii prezenti pe scena politicii internationale nu sunt doar sefii de state si ambasadorii, asa cum s-a crezut multa vreme.

Dupa caderea Cortinei de Fier, la nivel mondial, organizatii interguvernamentale si neguvernamentale, institutii publice si private, corporatii multinationale si companii nationale se afirma din ce in ce mai mult ca o noua paradigma in relatiile dintre state, conducand, asa cum era de asteptat, la cresterea interesului pentru o cariera in domeniul relatiilor internationale, optiune manifestata nu doar de catre absolventii facultatilor de stiinte politice si relatii internationale, ci si de alte categorii de varsta si profesii.

In diplomatie sau in oricare alt domeniu tangibil cu politica externa si relatiile internationale, activitatea nu trebuie sa se faca “dupa ureche”; aici este nevoie de viziune, de formare continua, de perseverenta, de multe cunostinte teoretice, dar si de foarte multe abilitati pentru a stapani arta dialogului, a negocierii in contextul intensificarii procesului de globalizare economica, politica si culturala. De aceea, am apreciat util ca un capitol din aceasta carte sa fie dedicat pregatirii profesionale in cariera diplomatica.

Pentru elaborarea acestei carti, am imbinat cunostintele mele teoretice si experienta practica cu sinteza conceptelor prezentate in literatura de specialitate nationala si internationala.

MULTUMIRI

Pentru onoarea pe care mi-a facut-o de a-mi prefata aceasta lucrare, imi exprim deplina gratitudine fata de Excelenta Sa, Dl. Ministru Teodor Melescanu, diplomat de referinta, recunoscut pentru activitatea sa pe plan national si international. Prezentarea diplomatiei pontificale in aceasta carte nu ar fi fost posibila fara ajutorul pretios pe care mi l-a acordat cu multa generozitate Excelenta Sa Monseñor Javier Francisco-Lozano - Nuntiu Papal si Decan al Corpului Diplomatic la Bucuresti (2007 – 2015).

Ce parere ai despre cartea "Relatii internationale si diplomatie" ?

Cine a cumparat Relatii internationale si diplomatie, a mai cumparat si:
Drept fiscal. Caiet de seminar, editia a 2-a
Cosmin Flavius Costas, Tudor Vidrean-Capusan, Alina Mihaela Zah
Dictionar de drept penal si de procedura penala
Mihail Udroiu
Drept civil. Persoanele. Editia a II-a, revazuta si adaugita
Petrica Trusca, Andrada Mihaela Trusca
Dreptul muncii
Vasile Val Popa
Relatii clienti
Abonare
Integrala aventurilor lui Sherlock Holmes
Pachet Integrala aventurilor lui Arsene Lupin, 5 volume
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE