Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Cel mai periculos om din Europa

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
MAESTRII
SUCCESULUI
MISTERUL
DIN BUCEGI
JEFFREY ARCHER
FAMILIA CLIFTON
Aboneaza-te la newsletter
Termeni si Conditii
ANPC
Simpatizantul
Simpatizantul
Editura: ART
Anul de aparitie: 2017
Numar de pagini: 580
Autor(i): Viet Thanh Nguyen
Editura: Grup Editorial Art
Colectia: Pulitzer
Disponibilitate: In stoc

Simpatizantul - Premiul Pulitzer 2016

Simpatizantul este - printre multe altele - un roman de spionaj si de razboi plin de suspansul unui thriller, o satira politica, o privire istorica lucida asupra colonizarii si revolutiei, un imn straniu si impecabil închinat imigrantului, o explorare caustica si incomoda a identitatii si a ...
Pret: 35,00 lei
buc.

Simpatizantul

Simpatizantul - Premiul Pulitzer 2016

Simpatizantul este - printre multe altele - un roman de spionaj si de razboi plin de suspansul unui thriller, o satira politica, o privire istorica lucida asupra colonizarii si revolutiei, un imn straniu si impecabil închinat imigrantului, o explorare caustica si incomoda a identitatii si a Americii, o meditatie asupra vinovatiei si tradarii.

Naratorul, un dublu agent comunist, un om cu doua minti, jumatate francez, jumatate vietnamez, ajunge în America dupa caderea Saigonului si încearca, asa cum fac si ceilalti refugiati vietnamezi, sa-si construiasca o noua viata.

În ciuda atrocitatilor si a numeroaselor situatii-limita care împânzesc cartea – asasinate, explozii, dezmembrari, viol în grup, torturi cumplite -, la capatul acestei lecturi va asteapta un regal. Simpatizantul este un roman ultra-amibtios, profund si inteligent, cu un ritm înnebunitor, personaje exceptionale, cu un tip de scriitura flamboaianta si fraze absolut memorabile care or sa va bântuie si, nu în ultimul rând, o carte de un umor negru ucigator si foarte nuantat, hranit dintr-o ironie si o autoironie de cea mai buna calitate.

„Teribil de amuzant, cu o textura verbala foarte provocatoare... Tandru si în acelasi timp pervers, acest roman ne aminteste cât de mari pot fi unele carti.”

The Guardian

„Romanul este slefuit pâna la ultimul cuvânt si cu un umor foarte caustic, însa, prin comparatie, clasicele romane anti-razboi Catch-22 si Abatorul 5 par de un optimism nebun.

Exista o trimitere la infama scena cu ficatul din Complexul lui Portnoy al lui Philip Roth, de data aceasta personajul apeleaza la un calamar. Dar Apocalypse Now este, de departe, cea mai evidenta aluzie. Simpatizantul este un omagiu elegant adus unuia dintre cei mai mari regizori americani în viata sau probabil un pumn direct în fata ori poate ambele la un loc.”

New York Times

„Simpatizantul este în parte fictiune istorica, în parte thriller de spionaj, în parte satira. Perceptia americanilor asupra asiaticilor ofera cele mai delicioase si acide comentarii din carte. Nguyen stie despre ce vorbeste.“

Los Angeles Times

„Un tur de forta de o absurditate demna de Kafka.“

New York Times Book Review
Carti scrise de acelasi autor:
Viet Thanh Nguyen - Simpatizantul

Ce parere ai despre cartea "Simpatizantul" ?

Cine a cumparat Simpatizantul, a mai cumparat si:
Ochi-de-pisica
Margaret Atwood
O cale-ngusta spre nordul indepartat
Richard Flanagan
Calatorie intr-un picior
Herta Muller
Urzeala tronurilor
George R.R. Martin
Telefon
Abonare
Dialoguri de duminica
Inteligenta materiei
Banii Romaniei
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE