Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ACTIVITATI
DISTRACTIVE
PUTEREA RELATIILOR
PAGINA DE PSIHOLOGIE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Tanara generatie interbelica
-15
Tanara generatie interbelica
Editura: Vremea
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 536
Autor(i): Miruna Lepus
Editura: Vremea
Colectia: Fapte Idei Documente
Disponibilitate: In stoc

„Generatia 127”, cum îi zic unii, nu-i o formula acceptata pentru ca ea, în fine, nu spune nimic, iar ceea ce s-a întâmplat esential si semnificativ pentru programul acestor tineri s-a produs dupa 1930…

I s-a mai zis „generatia tragica” sau „generatia în pulbere” (asa a numit-o Zaharia Stancu), iar ...
Pret: 31,00 lei
Pret: 26,35 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Tanara generatie interbelica

Tanara generatie interbelica

„Generatia 127”, cum îi zic unii, nu-i o formula acceptata pentru ca ea, în fine, nu spune nimic, iar ceea ce s-a întâmplat esential si semnificativ pentru programul acestor tineri s-a produs dupa 1930…

I s-a mai zis „generatia tragica” sau „generatia în pulbere” (asa a numit-o Zaharia Stancu), iar Serban Cioculescu i-a zis generatia „trairistilor” [...] Trairismul este numele existentialismului românesc, anterior celui francez si sincronic cu cel german. Iata de ce trebuie sa acceptam acest concept si sa-l impunem (sa încercam sa-l impunem prin argumentele noastre) în cultura româna. Prin avangarda si existentialism suntem contemporani cu Europa spiritului.

(Eugen Simion)

Cu modestie, discretie si obiectivitate, cu un anume minimalism interpretativ decurgând dintr-o vointa ferma de neutralitate, Miruna Lepus spune ce trebuie spus în legatura cu subiectul sau cât se poate de dificil si, mai ales, pune în fata noastra datele, textele si documentele fara de care o sinteza, atât de necesara, în legatura cu „generatia nelinistii” ar fi imposibila.

(Mircea Martin)

Avem de-a face cu o investigatie minutioasa, facuta pe un teritoriu amplu, greu de prins într-o ochire de ansamblu, bazata pe o coborâre în publicistica si factologia perioadei interbelice. Ceea ce rezulta este o cercetare care pune în prim plan un peisaj literar si cultural credibil.

(Mircea A. Diaconu)

Sunt investigate la pas si prin lectura neintermediata, ci direct a sursei, practic toate documentele cunoscute ale tinerei generatii interbelice. Investigatia urmeaza o schema tematica ce are în vedere mai întâi centrul tare al generatiei criterioniste, alcatuit initial din „haretisti” si largit treptat si grupat în jurul lui Eliade ca lider si, ca mentor spiritual, al lui Nae Ionescu. [...] Maniera aceasta erudita se continua în studiul a ceea ce doctoranda numeste „cercurile înrudite”, ca si în celelalte capitole, vizându-i pe avangardisti, pe tinerii sburatoristi si pe „iconari”.

(Nicolae Mecu)
Carti scrise de acelasi autor:
Miruna Lepus - Despre Eminescu si ce am invatat descoperindu-l (apare in curand - solicita acest produs)
Miruna Lepus - Tanara generatie interbelica

Ce parere ai despre cartea "Tanara generatie interbelica" ?

Cine a cumparat Tanara generatie interbelica, a mai cumparat si:
Piramida rosie
Rick Riordan
Netherland
Joseph ONeill
Extrem de tare si incredibil de aproape
Jonathan Safran Foer
Generalul in labirintul sau
Gabriel Garcia Marquez
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE