Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Sageata lui Poseidon

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
ILLUMINATI
SOCIETATEA SECRETA
BEST BOOKS
CARTILE ANULUI 2018
Aboneaza-te la newsletter
Teoria si practica Nursing. 50 de planuri de ingrijire pe baza diagnosticelor NANDA
Teoria si practica Nursing. 50 de planuri de ingrijire pe baza diagnosticelor NANDA
Editura: Viata Medicala
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 375
Autor(i): Vasile Baghiu
Editura: Viata Medicala Romaneasca
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Teoria si practica Nursing volumul 1 - 50 de planuri de ingrijire pe baza diagnosticelor NANDA-I

Cartea este scrisa de psiholog Vasile Baghiu, profesor la Scoala Postliceala Sanitara din Piatra Neamt, fost asistent medical si propune abordarea îngrijirilor nursing în perspectiva standardizata “evidence-based” a organizatiei North American Nursing Diagnosis Association ...
Pret: 40,00 lei
buc.
CARTI » Medicina si Farmacie » Teoria si practica Nursing. 50 de planuri de ingrijire pe baza diagnosticelor NANDA

Teoria si practica Nursing. 50 de planuri de ingrijire pe baza diagnosticelor NANDA

Teoria si practica Nursing volumul 1 - 50 de planuri de ingrijire pe baza diagnosticelor NANDA-I

Cartea este scrisa de psiholog Vasile Baghiu, profesor la Scoala Postliceala Sanitara din Piatra Neamt, fost asistent medical si propune abordarea îngrijirilor nursing în perspectiva standardizata “evidence-based” a organizatiei North American Nursing Diagnosis Association – International.

Volumul „Planuri de Ingrijire – asociate diagnosticelor nursing NANDA-I” de Vasile Baghiu propune abordarea ingrijirilor nursing in perspectiva standardizata “evidence-based” a organizatiei North American Nursing Diagnosis Association - International, care asigura limbajul stiintific international in profesia de asistent medical generalist.

Este prima încercare sistematizata de acest fel de la noi, parte a unui proiect mai larg care are titlul general TEORIA SI PRACTICA NURSING si care va cuprinde inca trei volume: „Planuri de îngrijire – asociate diagnosticelor clinice”, „Interventii nursing în urgentele medico-chirurgicale” si „Tehnici nursing”.

Dupa mai multe decenii în care procesul de ingrijire a fost structurat si explicat în Romania pe seama modelului hendersonian al nevoilor (care apartine mai curand psihologiei si sociologiei), ar fi momentul unei orientari mai pronuntat stiintifice si mai pragmatic-profesionale.

Oferind un capitol in care sunt explorate catorva disfunctionalitati din acest domeniu si un numar de 50 de planuri de ingrijire organizate pe diagnostice NANDA-I intalnite frecvent in practica nursing, la care se adauga lista propriu-zisa a diagnosticelor NANDA-I împartite pe domenii, lucrarea se doreste un prim pas in vederea atingerii acestui scop, practic o aducere la zi a continuturilor si abordarilor din domeniu.

Elevii, studentii, profesorii de specialitate si asistentii medicali au ocazia sa utilizeze astfel un instrument de lucru actualizat si, totodata, în acord cu programa scolara specifica, în care se precizeaza, la majoritatea disciplinelor de studiu, ca a doua competenta care urmeaza a fi dobandita de elevi in procesul de învatamânt este „identificarea diagnosticelor/problemelor de ingrijire la pacientii cu afectiuni...”.

Asadar, nu „identificarea nevoilor de ingrijire...”, cum se întîmpl? în mod curent.

Lucrarea poate fi de folos si medicilor, care au astfel o mai clara delimitare a bazei stiintifice a ingrijirilor nursing cu care au de a face in colaborarea lor profesionala cu asistentii medicali.

Structura si continuturile acestei carti au la baza cateva surse bibliografice valide la nivel internatonal si nu este, fireste, o „inventie romaneasca”. Dincolo de orice impuls de „originalitate” si „reinventare a rotii”, autorul a considerat mai important sa impartaseasca elevilor, studentilor, asistentilor medicali si profesorilor de la noi continuturile si abordarile aduse la zi pe plan international, in folosul practicii nursing si, la urma urmei, in folosul pacientilor.

Ce parere ai despre cartea "Teoria si practica Nursing. 50 de planuri de ingrijire pe baza diagnosticelor NANDA" ?

Cine a cumparat Teoria si practica Nursing. 50 de planuri de ingrijire pe baza diagnosticelor NANDA, a mai cumparat si:
Sanatatea perfecta
Deepak Chopra
Terminologie medicala si farmaceutica, editia a 2-a
Dumitru Lupuleasa, Iuliana Popovici, Lacramioara Ochiuz
NURSING. 1150 de teste
Elena Dorobantu
Limba engleza pentru medici si asistente
Mireille Mandelbrojt-Sweeney, Eileen Sweeney
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE