Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Shakespeare pentru mileniul trei

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP VANZARI
MISTERELE BARCELONEI
CARTILE UITATE
NATIONAL
GEOGRAPHIC KIDS
Aboneaza-te la newsletter
Uitati in inima Romaniei
Uitati in inima Romaniei
Editura: Eurocarpatica
Data aparitiei: 2017
Numar de pagini: 500
Autor(i): Dan Tanase
Editura: Eurocarpatica
Colectia:

Academician Dinu C. Giurescu: „Volumul domnului Dan Tanasa, "Uitati în inima României“, demonstreaza realitatea discriminarii românilor din cele doua judete, cu urmatoarele caracteritici: este un fenomen de masa, institutionalizat, cu fapte de discriminare efectuate în mare parte de membrii U.D.M.R. în calitatea lor de primari, presedinti de consilii, directori de ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Uitati in inima Romaniei

Uitati in inima Romaniei

Academician Dinu C. Giurescu: „Volumul domnului Dan Tanasa, "Uitati în inima României“, demonstreaza realitatea discriminarii românilor din cele doua judete, cu urmatoarele caracteritici: este un fenomen de masa, institutionalizat, cu fapte de discriminare efectuate în mare parte de membrii U.D.M.R. în calitatea lor de primari, presedinti de consilii, directori de scoli si institutii de cultura sau ale administratiei centrale. Discriminarea românilor pe criterii etnice, din cele doua judete, este sistematica”.

Prof.univ.dr. Radu Baltasiu: "Lucrarea lui Dan Tanasa este un strigat al imperativului regasirii de sine a dimensiunii profunde a spatiului civic românesc; identitatea nationala, reactie la practica umilintei de a român în România. Da, la început de secol XXI, în România, a-ti arma identitatea este un lux pentru români (nu pentru altii).

Si da, nearmarea identitatii nu este o optiune, ci vine la pachet cu prezervarea unor drepturi fundamentale, inclusiv a drepturilor omului. (…)

În acelasi timp, lucrare domnului Dan Tanasa este si un ghid de practica cetateneasca în conditiile în care institutiile statului au abandonat societatea. Este un ghid de actiune, model de gândire si asumare a apartenentei la o tara care nu respinge nicio comunitate, dimpotriva. Din acest punct de vedere, putem spune linistiti ca lucrarea- în sensul de munca civica, este tot atât de buna pentru maghiari, cât si pentru români. Pentru ca suntem aici la rascruce de vânturi, împreuna. Dar pentru asta, elitele trebuie sa respecte drepturile elementare ale individului. Si cel mai important este cel la identitate. ”

Prof. univ. Ligia Ghinea: "Veti simti, probabil, aceeasi revolta, aceeasi amaraciune si, de multe ori, furia ca lucrurile nu sunt asa cum trebuie în atâtea zeci de ani de democratie - sau ce mai e asta, nici nu mai stiu ce este... o forma de haos caruia le place unora sa-i spuna democratie. (...).

Volumul acesta, extrem de masiv, este reprezentat, în mare parte, de documente autentice - exact cum se procedeaza în arhiva, documentele sunt autentice, nu exista interventia autorului decât pentru a prezenta problema asa cum a fost pusa în instanta. Multe materiale, multe decizii gresite, multa nedreptate, este repusa pe fond problema respectiva, si Dan Tanasa nu se lasa pâna nu câstiga si nu aduce adevarul si dreptatea la iveala”.
Carti scrise de acelasi autor:
Dan Tanase - Uitati in inima Romaniei (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Uitati in inima Romaniei" ?

Cine a cumparat Uitati in inima Romaniei, a mai cumparat si:
Fascinatia dansatorului
Iris Johansen
Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste
Andrei Plesu
Personalitatea nevrotica a epocii noastre
Karen Horney
Limba si literatura romana. Manual pentru clasa a II-a
Marcela Penes
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE