Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Agricultura

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
STIINTE
DE FRONTIERA
ISTORIE
CU BLAZON
JEFFREY ARCHER
FAMILIA CLIFTON
Aboneaza-te la newsletter
Termeni si Conditii
ANPC
Un cantec de lebada. Vlastare boieresti in Primul Razboi Mondial
-15
Un cantec de lebada. Vlastare boieresti in Primul Razboi Mondial
Editura: Corint
Anul de aparitie: 2016
Numar de pagini: 352
Autor(i): Filip-Lucian Iorga
Editura: Corint
Colectia: Istorie cu blazon
Disponibilitate: In stoc

Colectia Istorie cu blazon îsi continua eforturile de recreere a povestii elitelor de odinioara prin volumul Un cântec de lebada. Vlastare boieresti în Primul Razboi Mondial de Filip-Lucian Iorga.

„Mi-a atras atentia, înca de la început, originalitatea cercetarilor lui Filip-Lucian Iorga asupra memoriei si a mentalitatilor urmasilor de azi ai vechilor ...
Pret: 35,00 lei
Pret: 29,75 lei
buc.
CARTI » Istorie » Un cantec de lebada. Vlastare boieresti in Primul Razboi Mondial

Un cantec de lebada. Vlastare boieresti in Primul Razboi Mondial

Colectia Istorie cu blazon îsi continua eforturile de recreere a povestii elitelor de odinioara prin volumul Un cântec de lebada. Vlastare boieresti în Primul Razboi Mondial de Filip-Lucian Iorga.

„Mi-a atras atentia, înca de la început, originalitatea cercetarilor lui Filip-Lucian Iorga asupra memoriei si a mentalitatilor urmasilor de azi ai vechilor familii nobile românesti, ai familiilor din marea burghezie si ai acelor familii care au dat României, în secolele al XIX-lea si al XX-lea, personalitati politice, literare sau artistice de prima importanta. Proiectul lui, Memoria elitelor românesti, este interesant atât pentru specialistii studiului istoriei, cât si pentru publicul larg.

El are menirea de a arunca lumina asupra unei portiuni importante din trecutul nostru, astazi ocultat aproape cu desavârsire de catre puternicii zilei.”

NEAGU DJUVARA

„O educatie socotita astazi desueta îi determina pe cei care o primeau sa aiba credinta ca mai presus de drepturi trebuie asezate datoriile si ca, prin urmare, cel mai important dintre drepturile cuiva trebuie sa fie împlinirea datoriilor – a datoriilor catre familie, catre societate, catre tara, catre ceilalti.

Cu aceasta educatie au mers cei de altadata la învatatura pe meleaguri straine, ca sa întoarca în folosul celor din tara lumina capatata gratie unei stari economice mai îmbelsugate

Cu aceasta educatie, pentru care patriotismul nu era de rusine, au mers sa lupte în cele trei razboaie prin care a trecut România în «gloriosul» secol al XX-lea. si tot cu aceasta educatie au mers în temnite, beneficiind si de acest «drept», devenit pentru altii (pentru… ceilalti) un fel de datorie.

Reprezentanti ai elitei românesti, barbati si femei, se înfatiseaza ochilor si sufletelor noastre, depunând – direct sau indirect – marturii despre participarea si viata lor în Primul Razboi Mondial.

Aceste marturii au fost culese de autor cu multa pasiune si osteneala, în cadrul unui proiect pe care l-a construit el însusi: Memoria elitelor românesti. Jurnale, amintiri, corespondenta si fotografii, dar si anchete de istorie orala, interviuri cu persoane care, între timp, au trecut pragul spre vesnicie, au furnizat materia prima pentru aceasta carte emotionanta.”

STEFAN S. GOROVEI

Ce parere ai despre cartea "Un cantec de lebada. Vlastare boieresti in Primul Razboi Mondial" ?

Cine a cumparat Un cantec de lebada. Vlastare boieresti in Primul Razboi Mondial, a mai cumparat si:
Din culisele luptei pentru putere 1989-1990. Prima guvernare Petre Roman
Alex Mihai Stoenescu
Al Doilea Razboi Mondial. Sevastopol 1942
Robert Forczyk
Dosarul Hitler. Dosarul secret al lui Hitler alcatuit de NKVD pentru Stalin
Henrik Eberle, Matthias Uhl
Tezaurul Romaniei la Moscova
Ioan Scurtu
Telefon
Abonare
Dialoguri de duminica
Inteligenta materiei
Viata si Sanatate
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE