Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Corectitudinea politica
-20
Corectitudinea politica
Editura: Trei
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 144
Autor(i): Michael Eric Dyson, Michelle Goldberg, Stephen Fry, Jordan B. Peterson
Editura: Trei
Disponibilitate: In stoc

Când exista discriminare împotriva unor grupuri, persoanele din grupurile respective sunt împiedicate sa se exprime pe deplin si sa-si realizeze potentialul.

Michelle Goldberg

„Fara libertate de exprimare, nu exista gândire adevarata."" - Jordan Peterson

Este corectitudinea politica un dusman al libertatii de exprimare si al schimbului de idei? Sau, dimpotriva, contestând relatiile de ...
Pret: 35,00 lei
Pret: 28,00 lei
buc.
CARTI » Stiinte Umaniste » Corectitudinea politica

Corectitudinea politica

Când exista discriminare împotriva unor grupuri, persoanele din grupurile respective sunt împiedicate sa se exprime pe deplin si sa-si realizeze potentialul.

Michelle Goldberg


„Fara libertate de exprimare, nu exista gândire adevarata."" - Jordan Peterson

Este corectitudinea politica un dusman al libertatii de exprimare si al schimbului de idei? Sau, dimpotriva, contestând relatiile de putere dominante si normele sociale care exclud grupurile marginalizate, corectitudinea politica contribuie la crearea unei societati mai echitabile si mai drepte?

Pentru unii, raspunsul este simplu: ea suprima dezbaterea libera care sta la baza democratiei, instituie diviziuni sociale artificiale si promoveaza conflictele între diferitele grupuri care alcatuiesc o comunitate.

Altii sustin ca, dimpotriva, prin crearea de norme si spatii publice care le ofera dreptul de a se exprima unor grupuri si persoane marginalizate, se largeste domeniul libertatii.

Eforturile îndreptate spre incluziunea sociala sunt esentiale pentru crearea unor societati diverse si sanatoase.

Dezbaterea Munk despre corectitudinea politica a avut loc pe 18 mai 2018 la Toronto si a pus fata în fata doua tabere. De o parte, tabara pro, alcatuita din profesorul, jurnalistul si predicatorul Michael Eric Dyson si Michelle Goldberg, editorialista New York Times.

De cealalta parte, tabara contra, alcatuita din actorul si scriitorul Stephen Fry si profesorul de psihologie si scriitorul Jordan Peterson.

Este corectitudinea politica o forma de progres sau nu? Cine va câstiga dezbaterea?

Michael Eric Dyson, nascut în Detroit în 1958, este scriitor, profesor, predicator si realizator radio. În prezent, preda sociologie la Universitatea Georgetown, gazduieste emisiunea radio Michael Eric Dyson Show si colaboreaza la The New Republic.

A scris peste 20 de carti de analiza politica, multe dintre ele dedicate problemelor rasiale din Statele Unite, printre care se numara Making Malcolm: The Myth and Meaning of Malcolm X si Tears We Cannot Stop: A Sermon to White America, bestseller New York Times.

Michelle Goldberg, nascuta în 1975 în Buffalo, statul New York, este jurnalista si scriitoare. si-a luat masteratul în jurnalism la Universitatea Berkeley din California, iar în prezent este editorialista la New York Times si comentatoare la postul de stiri MSNBC.

Publica frecvent în The New Yorker, Newsweek, The Nation, The New Republic si The Guardian. Este autoarea a trei carti: Kingdom Coming: The Rise of Christian Nationalism, The Means of Reproduction: Sex, Power, and the Future of the World.

Stephen Fry, nascut la Londra în 1957, este actor, scenarist, scriitor, jurnalist, comediant si regizor de film.

A studiat literatura engleza la Universitatea Cambridge înainte sa devina faimos pentru rolurile sale din serialele de comedie si pentru cel al lui Oscar Wilde din filmul biografic Wilde (1997).

A obtinut Premiul Emmy pentru documentarul Stephen Fry: The Secret Life of the Manic Depressive si a publicat zece carti, printre care romanul The Liar, autobiografia Moab is My Washpot si Mythos (Editura Trei, 2019).

Jordan Peterson, nascut la Edmonton în 1962, este profesor de psihologie la Universitatea din Toronto, psiholog clinician si autor al bestsellerului international 12 Reguli de viata.

Un antidot la haosul din jurul nostru (Editura Trei, 2018). Peterson si-a luat doctoratul în psihologie clinica la Universitatea McGill si a fost numit de catre The Spectator „unul dintre cei mai importanti gânditori care au aparut pe scena mondiala în ultimii ani"". Prelegerile sale de pe YouTube au strâns peste 40 de milioane de vizualizari.

Ce parere ai despre cartea "Corectitudinea politica" ?

Cine a cumparat Corectitudinea politica, a mai cumparat si:
Hronicul si cantecul varstelor
Lucian Blaga
Elogiul umbrei
Junichiro Tanizaki
Povestea filosofiei. Vietile si ideile celor mai importanti filosofi occidentali
Will Durant
Partea nevazuta decide totul
Horia Roman Patapievici
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE