Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Inteligenta Culinara
-20
Inteligenta Culinara
Editura: Curtea Veche
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 272
Autor(i): Peter Kaminsky
Editura: Curtea Veche

Inteligenta culinara sau Arta de mânca sanatos (si cu adevarat bine)

Peter Kaminsky, expert în arta culinara, ne destainuie cum a slabit aproape 20 de kilograme si cum si-a mentinut greutatea, iar asta preocupându-se de mâncarea buna chiar mai mult – necum mai putin!

Ideea de a ne hrani sanatos echivaleaza, pentru ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Inteligenta Culinara

Inteligenta Culinara

Inteligenta culinara sau Arta de mânca sanatos (si cu adevarat bine)

Peter Kaminsky, expert în arta culinara, ne destainuie cum a slabit aproape 20 de kilograme si cum si-a mentinut greutatea, iar asta preocupându-se de mâncarea buna chiar mai mult – necum mai putin!

Ideea de a ne hrani sanatos echivaleaza, pentru multi, cu supliciul unei mâncari anoste, lipsite de gust, cu stradania de a numara permanent caloriile – în general, cu renuntarea la orice bucurie. Alteori, consideram sarcina de a ne gati preparate deosebite ca fiind un lux, un rasfat ce ne depaseste mijloacele financiare sau abilitatile în bucatarie.

Acum, Peter Kaminsky – care a scris carti de bucate alaturi de maestri bucatari celebri, ca Daniel Boulud, dar si de amatori într-ale gatitului, precum legenda fotbalului american John Madden – ne demonstreaza ca oricine are putinta de a se delecta cu mâncare absolut savuroasa, fara a fi strabatut de fiori reci gândindu-se la dimensiunea taliei.

Cu doar câtiva ani în urma, Kaminsky se gasea în fata unei alegeri dificile: sa slabeasca – ori sa accepte consecintele stilului sau de viata? Ca scriitor culinar hedonist si cronicar de restaurant la reviste de prestigiu, si-a petrecut peste doua decenii într-un nesfârsit festin regesc. În mod previzibil, au urmat obezitatea si iminenta unui diabet. Situatia trebuia sa se schimbe. Dar cum putea el, în ciuda chemarii irepresibile catre placerile mesei, sa manânce sanatos, nerenuntând totusi la acele delicii care dau farmecul vietii?

În cartea de fata, Kaminsky ne face partasi la modul în care si-a recapatat silueta zvelta din tinerete. Incontestabil, experienta personala si profesionala îi confera autoritatea de a ne sfatui cum sa procedam în diverse împrejurari, pentru a mânca într-un mod care sa nu ne afecteze sanatatea, dar fara a sacrifica desfatarea cu mese încântatoare si fara a ne supune la penitentele impuse de o dieta alimentara stricta, prestabilita.

Din Inteligenta culinara aflam, în câtiva pasi concreti, cum sa procedam în privinta meniurilor de fiecare zi: gândind înainte de a mânca, alegând ingrediente de calitate, întelegând rolul jucat de arome si facând efortul de a gati. Pe de alta parte, autorul ne avertizeaza la ce trebuie sa renuntam (mai cu seama la preparatele de tip fast-food) sau la ce putem savura cu moderatie (deserturile si alcoolul).

Nu în ultimul rând, ne arata cum sa ispitim papilele gustative prin cresterea la maximum a „gustului per calorie“ – un concept ingenios, creat de el – si ne lamureste ca, daca alegem alimente de calitate, cu arome apetisante, ne vom satura cu portii mai reduse. A mânca animati de placere înseamna a mânca pentru o viata lunga – este crezul sau.

Dincolo de toate acestea, întâmplarile inedite din peregrinarile cu tenta gastronomica ale autorului prin America zilelor noastre, scrise într-o maniera cuceritoare, pline de un umor fin, sunt alte... delicii memorabile pe care ni le ofera Peter Kaminsky.

„A mânca echilibrat nu înseamna, sub nicio forma, a face compromisuri în privinta ingredientelor fantastice si a meselor savuroase – crede Kaminsky. Iata un îndrumar grozav, din care aflam cum putem obtine beneficii maxime din hrana noastra.“

Jamie Oliver

- „Daca nu vreti sa va confruntati cu epidemia de obezitate si diabet din ziua de azi, nu ratati aceasta carte. Epicurianul Peter Kaminsky a slabit creându-si o doctrina culinara cu radacini adânci în aroma, un concept personal ce nu exclude mesele delicioase, hranitoare. O calauza antrenanta care ne arata cum hedonismul si sanatatea pot coexista într-un mod fericit.“

Dr. Arthur Agatston

Inteligenta Culinara, o carte scrisa de Peter Kaminsky
Carti scrise de acelasi autor:
Peter Kaminsky - Inteligenta Culinara (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Inteligenta Culinara" ?

Cine a cumparat Inteligenta Culinara, a mai cumparat si:
Bacalaureat 2020. Matematica M_Mate-Info
Iurea Gheorghe, Popa Gabriel, Raducanu Petru, Serdean Ioan, Zanoschi Adrian
Din nou in Corsica
Peter MayleCarlos Castaneda
Povesti de Hans Christian Andersen
Hans Christian Andersen
Balade vesele si triste
George Toparceanu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE