Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Evanghelia dupa Matei
Evanghelia dupa Matei
Editura: Vremea
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 496
Autor(i): Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita
Editura: Vremea
Colectia: Marile Texte ale Crestinismului
Disponibilitate: In stoc

Evanghelia dupa Matei Introduceri, traducere, comentariu si note patristice de Cristian Badilita

Prin anvergura si profesionalism, traducerea comentata a Noului Testament, propusa de Cristian Badilita, specialist al crestinismului timpuriu, este o realizare unica in peisajul teologic si cultural romanesc. S-a urmat cu fidelitate editia stabilita de Nestle-Aland, adusa la zi de ...
Pret: 50,00 lei
buc.
CARTI » Religie » Evanghelia dupa Matei

Evanghelia dupa Matei

Evanghelia dupa Matei Introduceri, traducere, comentariu si note patristice de Cristian Badilita

Prin anvergura si profesionalism, traducerea comentata a Noului Testament, propusa de Cristian Badilita, specialist al crestinismului timpuriu, este o realizare unica in peisajul teologic si cultural romanesc. S-a urmat cu fidelitate editia stabilita de Nestle-Aland, adusa la zi de cei mai reputati savanti internationali. Traducerea imbina criteriul fidelitatii cu eleganta stilistica.

Textul original poate fi consultat „in oglinda”. Amplul comentariu discuta variantele de manuscrise, oferind, de asemenea, toate informatiile necesare de ordin filologic, istoric si teologic.

El nu inhiba, ci lamureste; nu sperie ci stimuleaza. O sectiune speciala este dedicata comentariilor Parintilor Bisericii, punti de legatura intre autorii textelor Noului Testament, pe de o parte, si exegeza, liturghie, spiritualitate, pe de alta parte. Noua editie a Evangheliei dupa Matei contine peste 60 pagini inedite fata de prima editie, facilitind intelegerea mai multor pasaje problematice.

Editura Vremea

*

Traducerea comentata a Noului Testament, prima de acest gen in Romania, este dedicata martirilor crestini din vremea prigoanei comuniste. Nici nu se putea o mai corecta asumare a unui patronaj spiritual.

O dedicatie precum cea din fruntea acestei noi traduceri este, asadar, un gest de smerenie din partea echipei de savanti care s-au inhamat la un proiect de o importanta capitala pentru cultura romana.

Era normal ca Ministerul pe care-l conduc sa sustina un efort atat de necesar. Pe mine, ca ministru, ma smereste nu numai memoria martirilor, ci si eruditia traducatorilor si nu in ultimul rand amintirea lui Serban Cantacuzino, care a pus mijloace mult mai serioase la indemana fauritorilor Bibliei de la 1688. Puterea politica se valideaza prin realizarile culturale pe care le sustine si „sponsorizeaza“.

Theodor Paleologu
Carti scrise de acelasi autor:
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Epistole. Tesaloniceni
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Patericul sau Apoftegmele Părinţilor din pustiu
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Faptele apostolilor
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Evangheliar. Cele patru Evanghelii
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Epistole. Corinteni
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Evanghelia dupa Marcu
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Evanghelii Apocrife
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Evanghelia dupa Ioan
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Evanghelia dupa Matei
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Apocalipsa lui Ioan
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Evanghelia dupa Luca
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Teme, personaje, sarbatori crestine si traditionale romanesti. Un ghid pentru credinciosii din secolul XXI (apare in curand - solicita acest produs)
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Doua Apocalipse ale lui Ioan, editie ilustrata (apare in curand - solicita acest produs)
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei (apare in curand - solicita acest produs)
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Fructele Absentei. Surasuri si exorcizari (apare in curand - solicita acest produs)
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Trei romane mistice ale Antichitatii. Iosif si Aseneth, Testamentul lui Iov, Testamentul lui Avraam (apare in curand - solicita acest produs)
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Manual de anticristologie. Studii, dosar biblic, traduceri si comentarii (apare in curand - solicita acest produs)
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Apocalipsa lui Pavel. Visio Sancti Pavli Apostoli (apare in curand - solicita acest produs)
Traducere inedita si Comentarii de Cristian Badilita - Biserici, secte, erezii. Dialoguri fara prejudecati despre marile traditii crestine (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Evanghelia dupa Matei" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE