Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Fantomele Balcanilor. O calatorie in inima istoriei
Fantomele Balcanilor. O calatorie in inima istoriei
Editura: Antet
Data aparitiei: 2007
Numar de pagini:
Autor(i): Robert D. Kaplan
Editura: Antet

De la asasinatul care a pornit primul razboi mondial, pana la razboaiele etnice din Iugoslavia anilor `1990, Balcanii au fost intotdeauna crucea pe care o are de purtat omenirea.

Robert Kaplan, calatorind prin tarile balcanice incearca sa inteleaga, cu mintea lui de american, aceasta minunata reteta a dragostei si urii, a ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Fantomele Balcanilor. O calatorie in inima istoriei

Fantomele Balcanilor. O calatorie in inima istoriei

De la asasinatul care a pornit primul razboi mondial, pana la razboaiele etnice din Iugoslavia anilor `1990, Balcanii au fost intotdeauna crucea pe care o are de purtat omenirea.

Robert Kaplan, calatorind prin tarile balcanice incearca sa inteleaga, cu mintea lui de american, aceasta minunata reteta a dragostei si urii, a frumosului si abjectiei. Tara noastra se bucura de un larg spatiu in cartea sa, consideratiile asupra ei fiind uneori socante - niciodata insa lipsite de realism.

Citat: România este ca un nebun care a mostenit o avere (paduri, râuri, petrol, minereu...). Toata este risipita absolut ilogic (Robert D. Kaplan)

Balcanii, un conglomerat de natiuni care se urasc, au in istorie un lung sir de crime, masacre si genociduri regionale: romani, croati, albanezi, sarbi, greci, turci, macedoneni, bulgari si evrei ... cu totii au ucis si au fost ucisi.

Recomandari: Fantomele Balcanilor :

Despre cartea Fantomele Balcanilor scrisa de jurnalistul independent Robert D. Kaplan se spune ca, dupa ce a fost citita in 1993 de catre presedintele Bill Clinton si sotia sa Hillary, a stat la baza deciziei de retinere a administratiei americane in a interveni militar pentru stingerea conflictului sangeros dintre musulmanii si sarbii bosniaci.

Balcanii au produs primii teroristi ai secolului. IMRO (Organizatia Interna Macedoniana Revolutionara) a fost Organizatia de Eliberare a Palestinei din perioada anilor 1920 si 1930, cu sponsori bulgari si urmarind recuperarea unor parti ale Macedoniei luate de Grecia si Iugoslavia dupa cel de-al Doilea Razboi Balcanic.

La fel precum siitii din suburbiile sudice ale Beirutului din zilele noastre (1993 - n.a.) ucigasii din IMRO, care jurau credinta patriei cu mana pe un pistol si o Biblie ortodoxa, proveneau din proletarii dezradacinati saraci din cartierele marginase din Skopje, Belgrad si Sofia. Istoria secolului XX provine din Balcani, conchide neiertator ziaristul Robert Kaplan.
(Revista Flacara)

Kaplan este un scriitor socant, cu o mare putere de evocare, iar Balcanii îi ofera bogatia lumii lui Garcia Marquez, unde fantasticul tine loc vietii de zi cu zi
The Washington Post Book World

Ce parere ai despre cartea "Fantomele Balcanilor. O calatorie in inima istoriei" ?

Cine a cumparat Fantomele Balcanilor. O calatorie in inima istoriei, a mai cumparat si:
Orasul care ne uneste
N.K. Jemisin
Un baiat pe lista lui Schindler
Leon Leyson
Lectii pentru prescolari. 4-5 ani
Dezvoltarea timpurie
Pachet 10. Seria neagra
Pachet GSP
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE