Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Intalniri cu oameni remarcabili
Intalniri cu oameni remarcabili
Editura: Curtea Veche
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 368
Autor(i): G.I. Gurdjieff
Editura: Curtea Veche
Disponibilitate: In stoc

Lucrarea de fata reprezinta o scriere autobiografica a lui G.I. Gurdjieff, unul dintre cei mai misteriosi oameni ai secolului XX.

Povestea seamana cu un minunat covor oriental care se desfasoara, elegant, înaintea noastra. La vederea bogatelor sale ornamente, ceva în noi tresare si ne calauzeste catre o cunoastere ascunsa în profunzimea ...
Pret: 48,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica, Spiritualitate si Ezoterism » Intalniri cu oameni remarcabili

Intalniri cu oameni remarcabili

Lucrarea de fata reprezinta o scriere autobiografica a lui G.I. Gurdjieff, unul dintre cei mai misteriosi oameni ai secolului XX.

Povestea seamana cu un minunat covor oriental care se desfasoara, elegant, înaintea noastra. La vederea bogatelor sale ornamente, ceva în noi tresare si ne calauzeste catre o cunoastere ascunsa în profunzimea acestor istorisiri, o cunoastere ce se dezvaluie pas cu pas, fara însa a face apel la limbajul explicativ al sistemelor teologice, filosofice sau psihologice.

Autorul si remarcabilii sai însotitori ne ofera exemplul unor valori cu adevarat umane, atemporale, prezente în toate civilizatiile. Va recunoaste, oare, omul de astazi, în cautarea sa, în lupta sa personala, aceste valori? Dupa cautari de zeci de ani, Gurdjieff a aflat adevarul. A ales sa-l împartaseasca, întelegând importanta misiunii de a-l trezi pe om. Ni-l ofera astazi, însa vom sti oare sa-l recunoastem? Vom putea sa ne vedem dorinta cea mai autentica si mai arzatoare, cu ochii nostri adevarati?

„Prezenta lui Gurdjieff si, în special, privirea sa patrunzatoare au facut o impresie extraordinara. Simteai ca, într-adevar, erai vazut, expus unei viziuni care nu lasase nimic în umbra si, în acelasi timp, nu erai judecat sau condamnat. Se stabilea imediat o relatie care înlatura orice frica si în acelasi timp te aducea fata în fata cu propria ta realitate.“

Jeanne de Salzmann

„Cred ca Gurdjieff este singurul om de pe pamânt ce a condus vreodata oameni într-o expeditie care, atunci când era privita din afara, parea atât de nenecesara si se termina cu nimic. Însa ea era plina de însemnatate si de valoare pentru cei care luau parte la aceasta si care îsi aminteau de ce venisera.“

Thomas de Hartmann

G.I. GURDJIEFF s-a nascut în anul 1877, la Alexandropol, oras situat lânga granita dintre Rusia si Turcia, într-o familie de greci si armeni, si a crescut în Caucaz, în zona de întâlnire a mai multor culturi si rase stravechi.

Negasind nici în stiinta, nici în religie un raspuns la întrebarile sale despre adevaratul sens al vietii omului, a devenit convins, de la o vârsta frageda, de existenta unei cunoasteri stravechi, transmisa din generatie în generatie si despre care credea ca este înca pastrata undeva pe Pamânt.

Dupa aproape douazeci de ani de cautari prin tinuturi îndepartate si periculoase din Asia Centrala si din Orientul Apropiat, în 1912 el reapare în Rusia cu o învatatura profunda si practica despre sclavia interioara a omului si despre posibili­tatile sale de evolutie individuala. Adunând câtiva oameni în jurul sau, începe Lucrul, care va deveni misiunea sa pentru tot restul vietii.

Dupa moartea lui, un grup format din cei mai apropiati discipoli, îndrumati de Jeanne de Salzmann, si-a asumat responsabilitatea de a transmite învata­tura mai departe.

Acest grup a fondat centre în întreaga lume.
Carti scrise de acelasi autor:
G.I. Gurdjieff - Intalniri cu oameni remarcabili
G.I. Gurdjieff - Aspecte din lumea reala. Gurdjieff vorbeste elevilor sai (apare in curand - solicita acest produs)
G.I. Gurdjieff - Aspecte din lumea reala (apare in curand - solicita acest produs)
G.I. Gurdjieff - Viata este reala doar atunci cand EU SUNT (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Intalniri cu oameni remarcabili" ?

Cine a cumparat Intalniri cu oameni remarcabili, a mai cumparat si:
Cutremurul mondial 1. Pajistea Dragonului
Scarlett Thomas
Fiicele mafiei
Naomi Krupitsky
Totul este iluminat
Jonathan Safran Foer
Paradis de imprumut
Christina Lauren
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE