Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
O vara la Baden-Baden
O vara la Baden-Baden
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2007
Numar de pagini: 216
Autor(i): Leonid Tipkin
Editura: Humanitas

Publicat pentru prima oara intr-o revista a diasporei ruse, dupa ce manuscrisul fusese scos pe ascuns din Uniunea Sovietica, cu putin timp inainte de moartea autorului, in 1982, romanul O vara la Baden-Baden este punctul culminant al unei vocatii literare profunde, pe care medicul Leonid Tapkin a cultivat-o in secret. ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » O vara la Baden-Baden

O vara la Baden-Baden

Publicat pentru prima oara intr-o revista a diasporei ruse, dupa ce manuscrisul fusese scos pe ascuns din Uniunea Sovietica, cu putin timp inainte de moartea autorului, in 1982, romanul O vara la Baden-Baden este punctul culminant al unei vocatii literare profunde, pe care medicul Leonid Tapkin a cultivat-o in secret. Scrisa in perioada 1977-1980 si salvata ca prin minune de la uitare, cartea s-a dovedit una dintre cele mai importante opere rusesti din a doua jumatate a secolului XX. Penduland intre un prezent nedefinit si anul 1867, cand Dostoievski si tanara lui sotie, Anna Grigorievna, se indreapta spre Germania, locul unde scriitorul va fi consumat de patima jocurilor de noroc, romanul urmareste natura profund conflictuala a creatorului, dezvaluindu-ne tributul imens pe care il cere sublimarea artistica. Insa dincolo de acest fir narativ, romanul ne ofera o calatorie prin sufletul Rusiei, un portret al marii literaturii a acestei tari si al scriitorilor care au incercat sa pastreze intacta esenta morala a artei de-a lungul calvarului comunismului.

"Romanul lui Tipkin ne demonstreaza ca spiritul uman este capabil sa distileze disperarea in frumusete, sa gaseasca adevarul intr-un noian de minciuni si sa castige nemurirea cu paginile unui manuscris."
The Washington Post Book World

"Fara sa stau pe ganduri, as include acest roman printre realizarile cele mai remarcabile si mai originale ale acestui secol. Originalitatea romanului consta in felul cum de la naratiunea autobiografica a povestitorului anonim, calator prin trista realitate sovietica, se conecteaza la povestirea calatoriei sotilor Dostoievski. Printre ruinele culturii prezentului razbate cu infrigurare, stralucitor, trecutul. Tipkin calatoreste la Leningrad, dar traverseaza in acelasi timp sufletele personajelor sale, Fedia si Ania." (Susan Sontag)
Carti scrise de acelasi autor:
Leonid Tipkin - O vara la Baden-Baden (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "O vara la Baden-Baden" ?

Cine a cumparat O vara la Baden-Baden, a mai cumparat si:
Matematica. Pregatirea examenului de Evaluare nationala in 25 de saptamani. 2018
Ovidiu Badescu, Marinela Cimpoesu, Gheorghe Craciun
Bufonul de aur
Robin Hobb
Jurnalul Perlei Orientului
Maureen Lindley
Caiete de tehnici chirurgicale. Volumul 5
Nicolae Angelescu, Florian Popa
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE