Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Bazarul unui poet
-20
Bazarul unui poet
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 408
Autor(i): H.C. Andersen
Editura: Humanitas
Disponibilitate: In stoc

Bazarul unui poet, cel mai cunoscut dintre volumele cuprinzând memorii de călătorie ale lui H.C. Andersen, este considerat o capodoperă a expresivității, pitorescului și detaliului poetic.

În peregrinările sale a ajuns și pe teritorii ale României de azi, prilej cu care descrie popasurile la Küstendje (Constanța), Giurgiu și Orșova (unde a ...
Pret: 49,00 lei
Pret: 39,20 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Bazarul unui poet

Bazarul unui poet

Bazarul unui poet, cel mai cunoscut dintre volumele cuprinzând memorii de călătorie ale lui H.C. Andersen, este considerat o capodoperă a expresivității, pitorescului și detaliului poetic.

În peregrinările sale a ajuns și pe teritorii ale României de azi, prilej cu care descrie popasurile la Küstendje (Constanța), Giurgiu și Orșova (unde a stat mai mult, în carantină), drumul în trăsură spre Cernavodă, înfățișarea exotică a păstorilor valahi și priveliștile de pe malurile Dunării, în croaziera spre Porțile de Fier.

Nu doar o dată, admirând natura, casele țărănești, turlele bisericilor, remarcă, pe drumul său de întoarcere din Orient, că aici începe Europa.

„H.C. Andersen ne e cunoscut tuturor din poveştile copilăriei – însă cine şi-ar fi închipuit că în fantastul scriitor se ascunde un temperament de reporter, un jurnalist atent la tot ce e nou în epocă – fotografie, tren, vapor cu aburi, telegraf, electromagnetism –, care visează că Europa va putea fi văzută în doar câteva zile cu o maşină de zbor, sau că Liszt, concertând în Germania, va putea fi ascultat de la Copenhaga?

Călătoria celebrului autor prin Europa, începută la 31 octombrie 1840 şi încheiată la 22 iulie 1841 (nouă luni – perioadă simbolică pentru naşterea unui „nou Andersen“), era mai mult decât o dorinţă de a uita necazurile.

Dorul de călătorie, nevoia de aventură, pe care orice insular danez le are în sânge, au transformat sejurul obligatoriu în Italia, la modă pe atunci, într-o călătorie mai amplă, continuată pe malurile Dunării, în Grecia şi Turcia.

Autorii romantici – între care îl putem număra pe autorul acestor pagini – erau fascinaţi de exotic, de contrastul Orient–Occident, de căutarea alterităţii pe meleagurile poveştilor – şi în acest context putem citi Bazarul unui poet ca pe o perpetuă intersectare a culturii romano-germanice, respectiv habsburgice, cu aceea a Imperiului Otoman.“

— GRETE TARTLER
Carti scrise de acelasi autor:
H.C. Andersen - Bazarul unui poet

Ce parere ai despre cartea "Bazarul unui poet" ?

Cine a cumparat Bazarul unui poet, a mai cumparat si:
Tyll
Daniel Kehlmann
Spune da vietii. Orice s-ar intampla
Viktor E. Frankl
Ce a ramas din mine
Alison Gaylin
Relatii esuate
Aurora Liiceanu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE