Povesti orientale ca instrumente de psihoterapie
Povesti orientale ca instrumente de psihoterapie ? cu 100 de studii de caz pentru educatie si autoajutor - reprezinta o noua abordare care adreseaza fantezia si intuitia si reactiveaza potentialul individual de rezolvare a conflictului.
Nossrat Peseschkian, M.D., specialist ?n psihiatrie si neurologie, s-a nascut ?n Persia ?n 1933 si traieste ?n Germania din 1954. S-a specializat ?n psihoterapie ?n Germania de Vest, Elvetia si Statele Unite.
Astazi este cunoscut ca fondator al Psihoterapiei Pozitive, pe baza abordarii transculturale. Munca sa a presupus investigatii ?n ceea ce priveste relatia dintre cultura si boala, si asupra conceptelor culturale existente ?n optsprezece grupuri culturale diferite.
Lector international, Peseschkian a sustinut discursuri ?n universitati si colegii din Statele Unite, Hawai, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Papua Noua Guinee, Kenia, Japonia, India, Brazilia, Elvetia, Austria si Germania. Este profesor asociat pentru Psihoterapie al Academiei de Studii Medicale Continue a Asociatiei Medicale din Hessen, Germania, iar ?n 1969 a deschis o clinica de zi pentru Medicina Psihosomatica, Psihoterapie si Terapie de familie ?n Wiesbaden.
Modelul Psihoterapiei Pozitive este o sinteza de psihodinamica si terapie comportamentala care se concentreaza pe aspectele pozitive ale conflictului si suferintei. Modelul ofera perspective transculturale sub forma de proverbe, povesti si fabule, ?n care pacientul se poate recunoaste pe sine ?n termeni alegorici si astfel poate fi capabil sa stabileasca o noua forma de auto?ncredere si siguranta.