?Pornind de la teoriile lui C.G. Jung, autorul prezinta principiile unei noi etici, adaptate situatiei psihologice a omului modern.?
Westdeutsche Allgemeine Zeitung
?Cartea, scrisa in timpul si sub tensiunea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, apare intr-o epoca intunecata de spectrul izbucnirii unui al treilea razboi mondial.
Una dintre cele mai importante carti semnate de Marie-Louise von Franz, discipol devotat al lui Jung, Visele si moartea.
Ce ne spun visele muribunzilor exploreaza universul oniric al omului si legaturile profunde ale visului cu lumile vizibile si invizibile. Visul este o calauza si asupra lui se apleaca atent cercetatoarea, recurgand ... citeste mai departe
Cum sa calatorim dincolo de propriile nostre limite, spre o viata libera
Treziti-va si visati ? A vorbi despre vise si a le pune ?n practica ? Visul lucid samanic ? Visul social si ?mpartasit ? Visul activ pentru o viata traita ?n mod constient ? Harta caii ... citeste mai departe
Publicat initial in 1980, volumul Alchimia. Introducere in simbolism si psihologie are la baza cursurile tinute de Marie-Louise Von Franz in 1959 la Institutul C.G. Jung din Z?rich. Transformarea personalitatii si atingerea plenitudinii ? iata finalitatea secreta a alchimiei, se afirma in lucrare.
Publicate prima oara in anul 1825, celebrele ilustratii ale lui William Blake dezvaluie spectaculos urmarile acestei interactiuni asupra inconstientului.
Povestea lui Iov reprezinta, pentru psihologie, o imagine arhetipala a intalnirii tipice dintre ego si Sine.
?Gravurile din serie se constituie in adevarate revelatii si sunt demne sa fie puse alaturi de naratiunea ... citeste mai departe
?Scrierile lui Edward Edinger au avut un efect profund asupra atitudinii mele psihologice inca de cand am citit Ego si arhetip in 1976, cand ma aflam la Zurich. Eram innebunit dupa Jung si asa am ramas pana in ziua de azi.
Alchimia, care se hraneste inainte de toate din vise, poarta in sine samanta unei flori ce ne asaza in mijlocul unui univers restaurat, in armonie si pace.
Ne aduce in fata ochilor o cetate, cetatea omului si in acelasi timp cetatea lui Dumnezeu, caci scopul vietii in om este transformarea omului ... citeste mai departe
Fantome, masti, chipuri fara contur, fiinte fara trup, creaturi ale noptii sau fapturi ale zilei. Ele toate ne populeaza visele, mistere aducatoare de neliniste. Carte importanta in istoria spiritului contemporan, Visele si viata reprezinta o incursiune dialogata in strafundurile fiintei umane.
Acolo unde se ascund intrebari si enigme ce trebuie elucidate ... citeste mai departe
Prin perspectiva ei inovatoare si originala asupra procesului de individuatie a femeii, Toni Wolff contribuie la intelegerea psihicului feminin.
Revelatoare si stimulative, studiile sale abordeaza chestiuni existentiale din unghiuri inedite.
Dand dovada de o finete psihologica de-a dreptul geniala, in viziunea lui C.G. Jung, Toni Wolff desluseste in volumul de fata spatiul ... citeste mai departe
Ce este de facut atunci cand Diavolul - personajul terifiant si hulit, fascinant si adorat, dar intotdeauna primejdios - apare din zonele nelinistite si framantate ale presimtirii?
Il ?vedem? si stim exact cine este, iar afectul care ne cuprinde este zguduitor
Suntem oare victimele unei nerozii iluzioniste? Raspunsul nu e nici simplu, ... citeste mai departe
?In general, barbatul identificat cu arhetipul puer aeternus ramane prea mult timp ancorat in psihologia adolescentina, cu alte cuvinte, acele caracteristici normale la un tanar de saptesprezece sau optsprezece ani persista la o varsta mai inaintata, insotite de cele mai multe ori de o prea mare dependenta fata de mama