30 de lectii de viata. Sfaturi de la cei mai intelepti americani
Sfaturi testate si adevarate de la cei mai intelepti americani!Mai mult de o mie de americani îti împartasesc povestile lor si întelepciunea pe care au dobândit-o traind, iubind si descoperind fericirea.
30 de lecții de viață” este rezultatul unei cercetări sociologice calitative, în cadrul căreia, bătrânii au fost invitați să răspundă la două întrebări:
- „Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ați învățat de-a lungul vieții?”
- „Dacă ar fi să le oferiți persoanelor mai tinere un sfat despre cum ar trebui să trăiască, ce le-ați spune?”.
La finalul cercetării, au fost realizate interviuri detaliate cu 300 de bătrâni trecuți de 65 de ani, recomandați de cei din jur ca fiind deosebit de înțelepți.
Și dacă te întrebi cine sunt „cei mai înțelepți americani” despre care se vorbește pe copertă, în completarea titlului: „sfaturi testate și adevărate de la cei mai înțelepți americani”, ei bine, este vorba despre subiecții lui Pillemer, bătrânii trecuți de 65 de ani, pe care autorul îi numește „experți” pe tot parcursul cărții.
Un vechi proverb românesc spune: „cine nu are bătrâni să-și cumpere” semnificația lui referindu-se la cum ne poate ajuta experiența persoanelor în vârstă să ne clădim o existență mai bună și mai plină de sens.
Cartea la lui Pillemer se referă la exact același lucru, doar că, în „30 de Lecții de viață” această experiență este adunată de la cei mai buni și mai înțelepți bătrâni ai Americii, astfel că: „Orele pe care le petreci cu această carte te pot ajuta să te îndrepți spre cea mai plină de satisfacții cale a vieții.” spune Jane E. Brody, editorialist pe probleme de sănătate la The New York Times în Cuvânt Înainte.
Cartea este plină de exemple frumoase, menite să te facă să ridici capul sus chiar și în momentele în care simți că totul se prăbușește în jur. Bătrânii te sfătuiesc să profiți de ocaziile care ți se ivesc, să îți asumi riscuri și să accepți provocările.
Să îți alegi meseria care să te facă „să fii dornic să pleci la serviciu în fiecare zi”, să îți alegi un partener de viață cu care să te asemeni, nu care să fie complet diferit de tine, să îți petreci timp cu copiii indiferent de cât de ocupat ai fi, sau să întocmești o listă a dorințelor în ceea ce privește locurile în care ai dori să călătorești și să începi să o subțiezi încă din tinerețe.