Obținerea succesului personal în managementul administrației publice
Dacă ești managerul unei organizaţii din sectorul public – o școală, un spital, o instituţie culturală, o agenţie guvernamentală locală sau centrală – , felicitări!
Ai ocazia unică să influenţezi lumea, iar Administrategie este un ghid practic care te va ajuta să profiţi la maximum de această ocazie.
Adunând numeroase cercetări din mai multe agenţii guvernamentale din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România, și prezentând cele mai bune practici în domeniul managementului public din lume, cartea oferă, pas cu pas, sugestii utile în privinţa modului în care poate fi condusă cu succes o agenţie guvernamentală, în timp ce managerul își poate construi și propria carieră profesională.
Administrategie este, de asemenea, o invitaţie de a regândi unele paradigme foarte vechi ale administraţiei noastre publice.
A clădi un spital eficient, a pune umărul la dezvoltarea unei ţări sau a unui oraș, a susţine economia pe drumul ei spre competitivitatea globală sunt provocări care necesită existenţa unor strategii bine elaborate și a unor echipe de angajaţi creativi, talentaţi și energici.
Este în interesul nostru ca instituţiile publice să aibă, în mod strategic, scopuri precise și o cultură organizaţională profesionistă, astfel încât munca în administraţia publică să-i atragă pe cei mai pregătiţi și pe cei mai inteligenţi.
Nu sugerez că recomandările din această carte ne vor oferi soluții simple la toate problemele noastre de guvernare.
Aceste probleme sunt atât de adânc înrădăcinate, încât trebuie să fim precauți față de oricine propune remedii simple. Cu toate acestea, această carte reprezintă un demers concret și bine gândit în direcția corectă și poate că este tot ceea ce putem spera în prezent.
– Grigore Pop-Elecheș
Administrategie este o carte inteligentă care transmite un mesaj important: strategia guvernamentală ar trebui și poate funcţiona la fel ca o strategie de business.
Viziunile importante de la vârful unei instituţii trebuie să se traducă în schimbări la nivelul motivaţiilor și al comportamentelor în cadrul întregii organizaţii.
Această carte vă arată cum se poate întâmpla acest lucru.
– Anne-Marie Slaughter
Este dificil pentru orice manager, public sau privat, să elaboreze o viziune, însă este și mai greu să-și dea seama cum să o pună în practică și cum să facă acest lucru pentru a-și atinge scopurile în viaţă.
Acest fapt este dovedit de numeroasele rapoarte ignorate ale consultanţilor, precum și de stagnarea multor cariere ale birocraţilor.
Această carte unică furnizează sfaturi valoroase atât pentru formularea și realizarea deciziilor guvernamentale, cât și pentru obţinerea de beneficii în urma luării acestora.
Fiecare funcţionar public ar trebui să o citească.
– Michael E. Levine