Alergatorul Fericit. Iubeste alergarea, alearga tot mai repede, rezista mai multAlergatorul Fericit are la baza experienta personala a autorilor, David si Megan Roche, alergatori si antrenori deopotriva, pentru care alergarea a insemnat un proces de autocunoastere transformat, in cele din urma, in insusi motorul fericirii de zi cu zi.
Cartea trateaza tema alergarii din doua perspective: una care tine de motivele pentru care vrem sa devenim alergatori, viziunea pe termen lung si modul cum introducem acest sport in existenta noastra de zi cu zi, iar cea de-a doua care tine de tehnica alergarii, cresterea performantei pana la limita evitarii accidentarilor, raportul dintre alergarea in forta si alergarea usoara, programul ideal de antrenament, depasirea crizelor si concentrarea pe procesul alergarii rapide si usoare.
SWAP (Some Work, All Play / Unii muncesc, altii se joaca) este echipa de atleti pe care cei doi o antreneaza si ale caror rezultate le confirma, de fiecare data, ca viziunea lor asupra alergarii este cheia spre fericire.
Volumul include 26 de studii de caz ale alergatorilor din echipa SWAP, pentru a ilustra cat mai convingator sfaturile lor practice.
De ce imi place mult aceasta carte? Pentru ca este scrisa de alergatori, pentru alergatori. Pentru ca ne ajuta sa devenim nu doar niste ?masinarii? mai eficiente in miscare, dar si niste oameni care iubesc alergarea, pentru ca ne incurajeaza sa ii privim pe ceilalti alergatori nu ca pe adversari sau concurenti, ci facand parte din marea echipa a alergatorilor.
Pentru ca ne ofera o multime de sfaturi practice despre tehnica alergarii (cadenta, consecventa, incalzire, strategii inainte de competitii etc.), care pot fi aplicate imediat.
Pentru ca ne ajuta sa ne dezvoltam viziunea pe termen lung despre alergare. Recomand cu drag aceasta carte pentru ca ea are la baza experienta personala a autorilor, dar include si studii de caz, care ilustreaza sfaturile lor practice. Pe scurt, este una dintre acele carti transformationale, despre care vom putea spune, la batranete: ?datorita ei, alerg si acum!?.
- Andrei Rosu, alergator pasionat
O carte care iti lanseaza o provocare: vrei sa devii un alergator mai bun? Daca da, atunci ? spun autorii ? poate merita sa acorzi aceeasi atentie nu doar intensitatii si duratei antrenamentelor, cat mai ales masurii in care te accepti asa cum esti si felului in care stii sa te bucuri de ceea ce faci.
- Marian Chiriac, editor alerg.ro
Cand te apuci de alergare nu vezi altceva decat distanta si viteza. ?Cat de mult alergi??, e cam prima intrebare a tuturor, urmata de ?Cat de repede??, la fiecare conversatie legata de alergare.
Dupa sapte ani de alergare zilnica, mi se pare ca asta e o abordare foarte limitata. Alergarea nu este despre distanta, despre viteza, despre medalii si reusite, ci despre autocunoastere, despre autodepasire si despre a ne simti bine. Suferinta nu trebuie sa faca parte din repertoriul nostru zilnic de antrenamente, trebuie sa avem compasiune fata de noi insine cand ne motivam, trebuie sa ne bucuram de momentele petrecute cu noi insine. Ca sa putem sa facem toate aceste lucruri, va recomand sa cititi cartea Alergatorul fericit.
Cartea este binevenita atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, pentru ca temele abordate sunt relevante si vitale pentru oricine.
O reflectie utila pentru orice alergator sau aspirant.
- Magor Csibi, alergator si Head of Leadership la Trendconsult