Biologia transcendentei. Schita a spiritului umanDe ce suntem blocati intr-o cultura a violentei si nedreptatii?
Cum se poate recunoaste si aplica idealul transcendent reprezentat de marii maestri spirituali ai omenirii?
In Biologia transcendentei, renumitul Joseph Chilton Pearce examineaza intelegerea biologica actuala a organizarii noastre neuronale pentru a afla cum sa ne depasim limitarile capacitatilor actuale ale corpului si mintii.
Cercetari recente in neurostiinte si neurocardiologie identifica cei patru centri neuronali ai creierului si indica faptul ca un al cincilea astfel de centru este situat in inima.
Interactiunile dinamice dintre creier si inima sunt concepute pentru a ne depasi capacitatile evolutive actuale. Suntem facuti, la propriu, sa transcendem.
Dar imperativul obedientei sociale ne contracareaza mostenirea genetica, blocandu-ne capacitatile transcendente si generand violenta in toate formele ei.
Insa fiecare dintre noi poate rasturna aceste false imperative pentru a ne implini menirea, aceea in care inima si mintea-creier rezoneaza in sincronicitate.
Esenta crizei noastre mereu prezente se bazeaza pe esecul de a dezvolta si de a utiliza atat al patrulea si cel mai nou creier din cap, cat si interactiunile sale dinamice cu creierul inimii.
O noua generatie de biologi si neurosavanti au dezvaluit de ce ne comportam intr‑un mod atat de paradoxal, incat spunem mereu un lucru, simtim altceva si actionam dintr‑un impuls diferit de oricare dintre acestea.
Dupa secole de remedii deficitare prescrise pentru o boala diagnosticata gresit, aceste noi cercetari ne ofera sansa de a inlatura blocajele catre transcendentul din noi si ne permit sa dezvoltam o natura aflata dincolo de furie si violenta.
- Joseph Chilton Pearce