Produs aflat in stocul propriu sau al editurilor partenere. Pretul afisat include TVA
„Dorel Visan este un poet de la Curtile Dorului. A cantat sub ferestrele lui Lucian Blaga si Emil Isac pe cand cei doi mari boieri ai scrisului gandeau Ardealul aplicat peste contururile lumii. Intr-o clipa de lumina, maestrii, inaltandu-se peste balcon, i-au zis:
„Dorel Visan este un poet de la Curtile Dorului. A cantat sub ferestrele lui Lucian Blaga si Emil Isac pe cand cei doi mari boieri ai scrisului gandeau Ardealul aplicat peste contururile lumii. Intr-o clipa de lumina, maestrii, inaltandu-se peste balcon, i-au zis:
– Dorel Visan, tu il vei canta pe Dumnezeu si binecuvantarea vinului...
Si Dorel Visan I-a ascultat cu prisosinta”. (Fanus Neagu)
"Actor de prima linie la ora actuala in teatrul romanesc (si, de ce nu am spune-o, cu un nume bine cotat in cinematografia lumii), Dorel Visan este, structural, un artist care nu mai interpreteaza slovele altora, ci insusi se exprima prin cuvantul poetic, manuind uneltele acestei arte cu siguranta si vocatie autentica. El intra astfel in randul atator ilustri animatori ai scenei nationale, care si-au dublat argumentele pentru un loc in Panteon prin cultivarea versului, cu toata profesionalitatea unui scriitor autentic." (Constantin Cublesan)
"Dorel Visan propune un cod de re-lectura al vietii pe care il considera potrivit siesi: simturi la panda, infinit umor iertator... si o neostoita stare ludica, vocatia intelepciunii, ironic sagalnica, mirajul confesiv si, peste toate, bucuria de a sta om si viata in mainile cititorului." (Diana Campan despre volumul Cine-i pazeste pe paznici, Editura Princeps Edit, Iasi, 2012)
Actor, poet si eseist, Dorel Visan este absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti (1965). Doctor in arte – domeniul Teatru. Peste 20 de premii nationale pentru cele 50 de roluri in teatru si peste 65 de roluri in film. Nominalizare pentru cel mai bun actor (Iacob) la Festivalul International de Film de la Berlin, noiembrie 1988; Premiul pentru interpretare masculina (Senatorul melcilor), a XVII-a editie a Festivalului Filmului Mediteranean de la Montpellier, octombrie 1995; Premiul „Mileniu” – Hall of Fame, 1998; Ordinul national „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler – Presedintia Romaniei, 2002; Premiul Academiei Romane pentru artele spectacolului „Aristizza Romanescu", pentru intreaga creatie teatrala si cinematografica, 2006; Trofeul „Zece pentru Romania”, 2010; Ordinul „Sfintii Martiri Brancoveni” pentru apararea si slujirea dreptei credinte si promovarea culturii si spiritualitatii romanesti din partea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, 2014.