Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Copiii capitanului Grant
Copiii capitanului Grant
Editura: Gramar
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 472
Autor(i): Jules Verne
Editura: Gramar
Colectia: Calatorii extraordinare

Cartea descrie aventurile unui grup foarte variat, pe parcursul cautarii capitanului Harry Grant, de pe nava Britannia. Gasind în pântecele unui rechin masiv, capturat din ocean, o sticla cu o cerere disperata de ajutor, lansata chiar de capitanul Grant dupa ce nava sa naufragiase, lordul si lady Glenarvan din Scotia ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Copiii capitanului Grant

Copiii capitanului Grant

Cartea descrie aventurile unui grup foarte variat, pe parcursul cautarii capitanului Harry Grant, de pe nava Britannia. Gasind în pântecele unui rechin masiv, capturat din ocean, o sticla cu o cerere disperata de ajutor, lansata chiar de capitanul Grant dupa ce nava sa naufragiase, lordul si lady Glenarvan din Scotia dau un anunt la ziar, reusind astfel sa intre în legatura cu Mary si Robert, cei doi copii ai acestuia. Impresionati de starea copiilor, lordul si sotia sa hotarasc sa se îmbarce într-o expeditie de salvare. Marea problema este ca pe hârtia mesajului coordonatele naufragiului fusesera sterse partial, astfel încât nu se cunostea decât latitudinea (37 de grade); astfel, expeditia ar trebui sa faca înconjurul pamântului de-a lungul celei de-a 37 paralele Sud. Mesajul mai contine câteva indicii sub forma unor cuvinte în trei limbi: engleza, franceza si germana. Textul este lacunar, chiar si dupa coroborarea celor trei texte, carora li se dau diverse interpretari pe parcursul cartii, în încercarea de a afla locul unde a naufragiat capitanul Grant.

Lord Glenarvan se dedica cu trup si suflet actiunii de cautare a capitanului Grant; împreuna cu sotia lui, cu copiii lui Grant si cu echipajul iahtului sau, numit Duncan, acesta se îndreapta mai întâi spre America de Sud. Cautarii i se alatura un pasager neprevazut, geograful francez Jacques Paganel, care pierduse vaporul lui de India, urcându-se din greseala pe Duncan. Exploreaza cu totii Patagonia, insula Tristan da Cunha, insula Amsterdam si Australia.

În Australia întâlnesc un fost intendent de pe vasul Britannia, pe nume Ayrton, care se ofera sa îi conduca la locul naufragiului. Însa Ayrton este de fapt un impostor, care nu era prezent în momentul avarierii navei pentru ca fusese abandonat anterior în Australia, dupa ce încercase fara succes sa acapareze nava pentru a o folosi în vederea pirateriei. Ayrton încearca sa puna mâna si pe Duncan, dar, printr-un mare noroc, nu reuseste. Însa sotii Glenarvan, copiii capitanului Grant, Paganel si câtiva marinari ramân în Australia si, având impresia gresita ca vasul Duncan fusese capturat, se îndreapta spre Auckland, Noua Zeelanda, de unde vor sa se întoarca în Europa. Nava lor naufragiaza în sudul Auckland-ului, pe coasta Noii Zeelande si sunt capturati de un trib M?ori, dar reusesc cu noroc sa scape si se îmbarca pe o nava care, spre marea lor mirare, se dovedeste a fi chiar Duncan.

Ayrton, ajuns acum prizonier, se ofera sa le spuna tot ce stie despre capitanul Grant, iar în schimb ei sa îl abandoneze pe o insula pustie în loc sa-l predea autoritatilor engleze. Duncan se îndreapta acum spre insula Tabor, care, printr-o uriasa si fericita coincidenta, se dovedeste a fi adapostul capitanului Grant. Acolo îl lasa pe Ayrton în locul capitanului, sa traiasca printre fiare si sa îsi recapete astfel, în mod paradoxal, latura umana. Ayrton reapare într-un roman ulterior al lui Jules Verne, Insula misterioasa.

(sursa articol wikipedia.com)
Carti scrise de acelasi autor:
Jules Verne - Castelul din Carpati (apare in curand - solicita acest produs)
Jules Verne - Doi ani de vacanta (apare in curand - solicita acest produs)
Jules Verne - Ocolul Pamantului in 80 de zile (apare in curand - solicita acest produs)
Jules Verne - Capitan la 15 ani (apare in curand - solicita acest produs)
Jules Verne - Cinci saptamani in balon (apare in curand - solicita acest produs)
Jules Verne - O calatorie spre centrul pamantului (apare in curand - solicita acest produs)
Jules Verne - Aventurile a trei rusi si trei englezi in Africa australa (apare in curand - solicita acest produs)
Jules Verne - Copiii capitanului Grant (apare in curand - solicita acest produs)
Jules Verne - De la pamant la luna (apare in curand - solicita acest produs)
Jules Verne - 20 000 de leghe sub mari (apare in curand - solicita acest produs)
Jules Verne - Jules Verne Calatorii Extraordinare (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Copiii capitanului Grant" ?

Cine a cumparat Copiii capitanului Grant, a mai cumparat si:
Irational in mod previzibil
Dan Ariely
Barbatul de 101 ani care voia sa salveze lumea
Jonas Jonasson
On the Move. Engleza practica pentru incepatori. Manual cu CD audio
Nicola Pierre, Angela Pitt
Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul
Robin Sharma
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE