De la depresie la gustul fericirii
Depresia, în diverse grade si sub diferite forme, este o suferinta foarte raspândita.Totodata, e greu de acceptat: din punct de vedere social, este perceputa ca o slabiciune, ca un handicap, iar din punct de vedere personal, repune în discutie imaginea de sine, cea pe care am vrea s-o proiectam în exterior
Or, iesirea din depresie presupune mai întâi abandonarea rezistentei, astfel încât sa fim capabili sa regasim legatura cu noi însine.
În cartea de fa?a, Hélène Roubeix reuseste sa descrie, pe întelesul tuturor, originile, mecanismele si consecintele depresiei.
Într-un stil simplu, concis si pragmatic, utilizând exemple din belsug, autoarea accentueaza ideea potrivit careia oamenii pot veni în mod natural în întâmpinarea vindecarii.
Ea se ocupa totodata, cu multa rabdare, de ceea ce se ascunde dincolo de masca pe care ne-o punem zilnic atunci când ne confruntam cu ceilalti.
Lucrând cu notiuni-cheie precum Eu si Sine, autoarea îi învata pe cititori sa întâmpine depresia si toate emotiile caracteristice ei.
Sprijinindu-se pe exemple vii si pe experienta dobândita ca psihoterapeut, dar si ca om care a reusit sa iasa din aceasta stare, Hélène Roubeix ne propune o lectura pozitiva a depresiei: ca etapa pe drumul spre cunoastere si acceptare de sine, depresia ne îndruma pe calea ce duce la fericire!
Solid argumentata, accesibila, fiind bine scrisa si abordând subiectul cu sensibilitate, lucrarea de fata le propune cititorilor un demers terapeutic eliberator.
Hélène Roubeix este psihoterapeut si formator. A fondat si a condus în regiunea pariziana Scoala de Programare Neurolingvistica, unde sunt pregati?i psihoterapeu?i. Totodata, este autoarea a trei carti de specialitate.