Produs aflat in stocul propriu sau al editurilor partenere. Pretul afisat include TVA
În "Despre marea strategie", John Lewis Gaddis prezinta teoria si practica marii strategii din Antichitate pîna la al Doilea Razboi Mondial, avînd ca surse clasici ai istoriografiei (de la Herodot la Tucidide), ai gîndirii strategice (de la Sun Tzu la Clausewitz) si ai gîndirii politice (de la Machiavelli la Isaiah ...
În "Despre marea strategie", John Lewis Gaddis prezinta teoria si practica marii strategii din Antichitate pîna la al Doilea Razboi Mondial, avînd ca surse clasici ai istoriografiei (de la Herodot la Tucidide), ai gîndirii strategice (de la Sun Tzu la Clausewitz) si ai gîndirii politice (de la Machiavelli la Isaiah Berlin), dar si scrierile Sfîntului Augustin sau nemuritorul roman Razboi si pace al lui Tolstoi.
Proiectul dezastruos al lui Xerxes de a invada Grecia, modul impresionant în care Octavian a edificat Imperiul Roman sau în care Elisabeta I a tinut piept Invincibilei Armade, asigurînd suprematia maritima a Angliei, înfrîngerea suferita de Napoleon în Rusia si succesul marilor presedinti americani Abraham Lincoln, Woodrow Wilson si Franklin Delano Roosevelt sînt tot atîtea lectii care duc la o singura concluzie: ca sa fii învingator, trebuie sa ai o viziune strategica flexibila, care tine seama de conjunctura si de particularitatile terenului de actiune, si sa nu uiti ca imperativ este sa-ti atingi prin orice mijloace obiectivul stabilit.
„O analiza cuprinzatoare a modului în care liderii iau decizii strategice. Un studiu dinamic, erudit asupra trecutului în beneficiul viitorului.”