CARTI »
Istorie »
Enigmele istoriei. Un compendiu al celor mai stranii mistere ale lumii Enigmele istoriei. Un compendiu al celor mai stranii mistere ale lumii
Enigmele istoriei. Un compendiu al celor mai stranii mistere ale lumii
Aceasta este o carte a informațiilor incitante și a ipotezelor ingenioase.
O multitudine de întrebări referitoare la evenimente, fenomene, obiecte și culturi din trecut sau din prezent sunt însoțite de explicațiile captivante găsite de oameni de-a lungul timpului.
Fiecare capitol este dedicat unui mister istoric sau științific, de la cea mai veche întrebare din lume, până la enigme antice și medievale și necunoscute ale vieții contemporane.
Autorul expune contextul și datele pe care le cunoaștem, trecând apoi în revistă ipotezele care încearcă să explice fiecare mister în parte. Ne oferă, astfel, o colecție de bizarerii prezentată într-un stil accesibil.
O lectură deconectantă și fermecătoare pentru cititorii pasionați de fenomenele inexplicabile, pentru sceptici și curioși.
Printre enigmele în căutare de rezolvări se numără:
- De unde venim? Cum a apărut viața pe Pământ?
- Ce va aduce moartea? Risipirea pe vecie a conștiinței... sau altceva, mult mai mult?
- Oare computerele vor deveni vreodată cu adevărat inteligente? Și, în cazul acesta, oare se vor elibera de controlul oamenilor și ne vor înlocui, în calitate de ființe dominante ale planetei?
- Cum este posibil ca o fosilă veche de 600 de milioane de ani să întruchipeze urma unui picior uman încălțat?
- Ce este, de fapt, „Marele Strigoi Galactic“, forța dintre Pământ și Marte care a avariat sau a distrus mai bine de 20 dintre sondele trimise de noi spre Planeta Roșie?
- „Cineva“ din univers știe despre existența noastră și încearcă să ne comunice că nu suntem singuri?
- Cine a realizat Manuscrisul Voynich, care cuprinde texte într-o limbă indescifrabilă și ilustrații bizare, întruchipând plante necunoscute și figuri umane închise în vase conectate între ele prin intermediul unui sistem complex de tuburi?
- Care este semnificația viziunilor celor trei copii portughezi de la Fátima?
- Putem explica crimele lui Hitler în același registru ca cele ale criminalilor în serie? Sau poate că Hitler a fost cu totul altceva, aparținând unui ordin al răului aflat dincolo de sfera umanității?
- Cum se pot explica circumstanțele incredibile în care s-a produs „incidentul Diatlov”, în care au murit nouă schiori excursioniști experimentați în Uniunea Sovietică în februarie 1959?