Hai sa calculam. 8 Jocuri pentru exersarea calculelor mentale
Hai sa calculam! contine jocuri pentru dezvoltarea capacitatii de a face calcule mentale, a atentiei, memoriei si perceptiei vizuale.
Cutia contine:
• 100 de jetoane (62 x 94 mm)
• Carte (150 x 105 cm)
Varsta recomandata: +5 ani
Durata joc: 10-30 minute
Numar jucatori: 2-5
Jocurile, bazate pe principiul seturilor de trei cifre, au fost concepute pentru a accelera procesul de calcul cu cifre (pana la 10). o abilitate esentiala necesara determinarii calculelor ulterioare.
Dezvoltarea copiilor implica diverse aspecte ale vietii: logic si matematic, lingvistic, emotional si afectiv, vizual-perceptiv, toate acestea fiind in permanenta interconectate.
Activitatile distractive propuse in aceste carti de joc, ce au ca obiectiv principal automatizarea procesului de calcul mental, au un impact asupra functiilor de executie, cu efecte pozitive si in alte aspecte ale invatarii.
De fapt, modul de joc ii motiveaza pe copii, sporeste atentia si vigilenta si, prin urmare, exista o reactie mai prompta la stimuli.
Jocul este cea mai placuta si mai expresiva activitate in copilarie, cand invatarea este legata de abilitatea de a reaplica, intr-un mod original, ceea ce a fost experimentat deja.
Jocurile competitive, daca sunt bine echilibrate si ghidate de un adult, reprezinta un stimul puternic pentru a mentine atentia sustinuta, contracarand sursele de distragere interne si externe; prin urmare, putem spune ca jocul favorizeaza starile atentionale concentrate si sustinute, insotite de mentinerea obiectivelor in memoria de lucru.
Jocul ramane un instrument puternic de invatare chiar si pentru adulti, care, in cadrul jocului, se simt liberi si dispusi sa riste si sa-i provoace pe ceilalti, dar si pe ei insisi.
Cand propuneti activitati in scopuri educative sau de recuperare, este important sa va asigurati ca jucatorul, prins in joc, nu ajunge sa-si epuizeze toate resursele.
Din acest motiv, este util, prin diverse modalitati de joc, sa se actioneze in conformitate cu starile atentionale: controlul este rezultatul interactiunii continue intre adaptare, actualizare, initiere, vigilenta fazica si energie, care, in cadrul anumitor sarcini, poate sa predomine alternativ, mentinandu-le pe toate active.
Claudio CRIP Ripamonti a conceput, ilustrat si produs numeroase serii de carti pentru copii si material didactic-recuperabil pentru elevii din ciclul primar si gimnazial.
A creat si publicat sute de jocuri interactive si peste 4000 de ilustratii pline de umor. A conceput, creat si publicat MATE, "Proceduri la Matematica" pentru elevi si profesori.