Cum functioneaza mintea noastra? De ce facem unele alegeri si nu altele? Ce rol are plictiseala?Este moralitatea înnascuta, sau este nevoie sa o învatam?
Cât de mult corupe puterea? Câstigul la loterie aduce fericirea?
Dar zâmbetul?
Sunt întrebari pe care fiecare dintre noi si le-a pus la un moment dat, dar carora psihologii le-au dat un raspuns fundamentat stiintific.
În 15 minute psiholog este o lectura usoara si placuta, care te introduce în lumea fascinanta a psihicului uman, asa cum este ea vazuta si descifrata de specialisti.
Prin aceasta carte, autoarea realizeaza un parcurs captivant, reusind sa prezinte studii si teorii stiintifice într-o maniera antrenanta si marcata de umor.
Bogatul sau continut informational este atent structurat si însotit de numeroase imagini atractive, care au darul de a te ajuta sa-l retii mai usor.
Când Albert Einstein a murit, în 1955, creierul lui a fost scos, examinat, fotografiat si conservat, disparând timp de douazeci de ani, pâna în 1978, când a fost redescoperit. A fost taiat în 240 de bucati pentru examinare microscopica, ceea ce a însemnat o pacoste pentru cercetarile ulterioare. Nu exista nicio deosebire de marime între creierul lui Einstein si un creier „normal".
Sunt însa deosebiri structurale.
Lobul parietal inferior al creierului lui Einstein era cu 15% mai bine dezvoltat decât la altii [...] existau, de asemenea, mai multe conexiuni între partile creierului sau decât sunt în mod obisnuit.
Anne Rooney
I-ai administra socuri electrice altei persoane, care nu e vinovata de nicio crima, doar pentru ca asa îti spune cineva sa faci?
Nu? Esti sigur?
Suntem cu mult mai slabi în fata autoritatii decât ne-ar placea sa credem.
Stanley Milgram, un psiholog de la Universitatea Yale, a fost interesat de disculparea invocata de multi fosti nazisti, care au sustinut ca ei doar s-au supus ordinelor.
Psihologul a fost curios sa vada pâna unde ar merge oamenii supunându-se ordinelor.
Asadar, s-a decis sa afle.
Anne Rooney