Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Curajul de a nu fi pe placul celorlalti

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP VANZĂRI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPER CĂRŢI
IN CURS DE APARIŢIE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Incalcand toate granitele. Memoir
-20
Incalcand toate granitele. Memoir
Editura: Pandora M
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 416
Autor(i): Marina Abramovic
Editura: Trei Pandora
Colectia: Pandora Start
Disponibilitate: In stoc

Pentru Marina Abramović, nu există nicio diferenţă între artă şi viaţă. – Alejandro Jodorowski

În 2010, peste 750 000 de oameni au venit să vadă retrospectiva de la MOMA a Marinei Abramović, sperând să aibă şansa de a sta în faţa ei şi de a comunica nonverbal cu ea în cadrul ...
Pret: 45,00 lei
Pret: 36,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica, Arta » Incalcand toate granitele. Memoir

Incalcand toate granitele. Memoir

Pentru Marina Abramović, nu există nicio diferenţă între artă şi viaţă. – Alejandro Jodorowski

În 2010, peste 750 000 de oameni au venit să vadă retrospectiva de la MOMA a Marinei Abramović, sperând să aibă şansa de a sta în faţa ei şi de a comunica nonverbal cu ea în cadrul unui performance fără precedent, care a durat peste 700 de ore.

Această celebrare a cincizeci de ani de artă performativă revoluţionară a demonstrat încă o dată că Marina Abramović este o adevărată forţă a naturii.

Am simţit libertatea absolută. Am simţit că trupul meu nu are limite.

Că durerea nu contează. Că nimic nu contează. Şi asta mi-a dat un sentiment de euforie.

– Marina Abramović

Născută în regimul lui Tito din părinţi care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost crescută în spiritul unei etici a muncii foarte stricte.Chiar şi la începuturile carierei sale internaţionale, Marina trăia sub controlul abuziv al mamei, respectând cu stricteţe obligaţia de a se întoarce acasă înainte de ora zece seara. Dar nimic nu îi putea tempera curiozitatea insaţiabilă, dorinţa de a se conecta cu oamenii sau simţul umorului specific balcanic — toate acestea i-au definit dintotdeauna arta şi viaţa.

Nucleul acestei cărţi îl constituie o poveste de dragoste pasională — colaborarea de doisprezece ani cu artistul performativ Ulay.

Mare parte din această perioadă au petrecut-o aproape fără niciun ban, călătorind cu o dubă prin Europa, iar în cele din urmă relaţia s-a încheiat în mod dramatic, pe Marele Zid Chinezesc.

Încălcând toate graniţele e o carte frumoasă, panoramică, emoţionantă şi profundă. Marina Abramović reuşeşte să spună lucruri personale şi să formuleze critici la adresa ei înseşi, făcându-şi totodată un portret viu şi plin de respect de sine. Ce viaţă!

– Laurie Anderson

Marina Abramović se confesează, se plânge, oferă sfaturi şi reflectează cu inteligenţă şi umor asupra vieţii ei dificile, dar, în fond, minunate şi asupra artei sale eliberatoare.

– Willem Dafoe

Abramović este cea mai faimoasă artistă performativă şi conceptuală din lume. Şi probabil singura care are simţul umorului.

– Bryan Appleyard, Sunday Times

Marina Abramović s-a născut în 1946 la Belgrad.

Şi-a început cariera de artistă performativă în anii 1970, pe vremea când studia la Academia de Arte Frumoase din Belgrad, multe dintre lucrările ei timpurii fiind o formă de rebeliune faţă de educaţia ei strictă.

În performance-urile ei, Abramović îşi foloseşte corpul ca pe un instrument de testare a propriilor limite fizice şi mentale, provocând spectatorii să iasă din atitudinea de contemplare pasivă.

Lucrările ei sunt caracterizate de rezistenţă şi durere, repetiţie şi durată, precum şi de accentul pus pe interacţiunea cu auditoriul.

Astăzi, după o carieră de aproape jumătate de secol, este supranumită „bunica artei performative" şi conduce Institutul Marina Abramović, unde predă abordarea duraţională asupra artei performative, numită Metoda Abramović.

Ce parere ai despre cartea "Incalcand toate granitele. Memoir" ?

Cine a cumparat Incalcand toate granitele. Memoir, a mai cumparat si:
Valurile, smintelile, pacatele. Psihologiile romanilor
Aurora Liiceanu
Strania calatorie a domnului Daldry
Marc Levy
Urfin si soldatii sai de lemn
A. Volkov
Orasul
William Faulkner
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE