Jocul copilului. Interpretari psihologice
Sophie Marinopoulos a inventat o metoda pentru a-i ajuta pe parinti sa-si inteleaga mai bine copilul si sa se asigure de echilibrul si de evolutia psihologico-emotionala a acestuia. Cum asa?
Observandu-l cum se joaca!
Copilul se joaca cu gurita la patru luni pentru a-si dezvolta curiozitatea; la 12 luni se joaca de-a ?cucu bau? pentru a invata sa se separe de celalalt; se joaca de-a incalcarea regulilor la doi ani pentru a intelege mai bine regulile impuse de parinti; se joaca de-a v-ati ascunselea la trei ani pentru a-si invinge teama de a fi despartit de mama; se deghizeaza la patru ani pentru a-si impune personalitatea; jocurile cu roluri de la cinci ani ii vor stimula imaginatia; povestile de la sase ani ii vor dezvolta limbajul, ceea ce este absolut necesar pentru relatiile sociale; jocurile de societate de la sapte ani sunt ocazia unor confruntari cu parintii si cu ceilalti...
Jocurile sugarului si ale copilului mic reprezinta baza pentru dezvoltarea sentimentului de securitate, pentru o viata emotionala echilibrata, pentru formarea deprinderilor intelectuale ce vor fi exersate in anii de scoala.