Lucrarea, Cornel Constantin CiomazgaAceasta nu este o carte!
Este o tragica secventa din apatica marsaluiala in care traversam aceasta Vale a Suspinelor. Viata!
Iata, cateva fapturi evadeaza din dramatica lor realitate, escaladeaza esafodajul acestei zidiri de cuvinte si, in sfarsit, iti striga ceva...
Le auzi...
Prezentarea cartii:
Pornind de la un caz real, acela al izolarii unei tinere intr-un grajd, de catre mama sa, timp de cincisprezece ani, Ciomazga ne ofera scara completa pe care, acceptand-o, putem urca drumul anevoios al desavarsirii. Ce vom dobandi trecand pervazul ferestrei de lumina ? Vom afla “cum traiesc sfintii si cum ucide diavolul, cum se ajunge cu adevarat in iad si cum se poate smulge cineva din moartea cea vesnica”. Mergand pana la capat, cu smerenie si curaj, vom dobandi “dreptul si sansa” de a vedea si intelege toate acestea. Ne vom schimba. Cand vom pasi dincolo de ultima treapta, vom sti mai bine “ce este Omul, Sufletul, |ngerul si Daimonul, ce este Eresul, Akedia si Metanoia, ce este Viata si Moartea, iar peste toate, ce este Mantuirea si cum se poate dobandi”, cum marturiseste autorul.
Recomandari:
Cornel Constantin Ciomazga este un miracol. Omul a inceput sa-si castige existenta ca muncitor si a ajuns un redutabil ziarist la "Zig-Zag" si "Tinerama" in epocile de glorie ale acestor publicatii, iar apoi a condus primul post particular de radio din Romania, "Fun Radio" si intre 1992 si 1996, "Radio Tinerama". In culmea gloriei a parasit, pe neasteptate, gazetaria.
S-a retras la Mananstirea Sitaru, unde a conceput "Lucrarea".
Atunci cand s-a despartit de lumea noastra pentru a se indrepta catre singuratate si Dumnezeu, am crezut ca bunul meu prieten a innebunit. In realitate, am avut privilegiul de a asista la o veritabila minune.
Sub lovitura napraznica a unui fapt de presa, Cornel Ciomazga s-a destructurat si apoi s-a restructurat. A dobandit o alta constiinta.
Ce s-a intamplat? In 1992, TVR a prezentat un caz care a trecut aproape neobservat printre nenumaratele evenimente care marcau atunci, viata noastra cotidiana. S-a numit "Cazul Iohanna".
O fata care a fost ascunsa intr-un grajd de catre propria ei mama si tinuta ostatica acolo, la cativa metri adancime, 26 de ani. Personajul lui Ciomazga inainte canta la vioara, apoi ani de zile Iohanna a fost tratata in strainatate, pana cand s-a reusit recuperarea memoriei ei, distrusa in proportie de 80%. In final ea ajunge intr-o manastire din Romania.
(SORIN ROSCA STANESCU )
In epoca aceasta de secularizare in care, cum ati vazut, Biserica noastra este traumatizata si agresata sub diferite aspecte...este o adevarata fericire sa poti sa ai acces la o astfel de carte scrisa de un om - paradox, care este exemplul viu a ceea ce bizantinii numeau
- transformarea personalitatii. Multumesc scriitorului Ciomazga pentru cartea aceasta pe care a daruit-o astazi societatii romanesti care se afla intr-un moment greu al spiritualitatii sale."
(Academician CONSTANTIN BALACEANU STOLNICI)
"...deopotriva roman si scriere teologica. In tesatura epica bogata si grea - un adevarat brocart literar - se remarca firele de aur ale unor intamplari miraculoase, care evoca insistent si persuasiv prezenta lui Dumnezeu in lume."
(ALEX STEFANESCU)
"Nu este numai o carte, este mai mult decat atat, este o carte de invatatura. Nu este numai un roman, este un roman initiatic si inca unul foarte bun."
(LIVIU ANTONESEI).