Lumea noastră s-a dat peste cap?
- Suntem nevoiți să adoptăm cele mai stricte și mai scumpe măsuri antipoluare dar companiilor industriale care modifică clima nu le pasă și continuă să prospere.
- Orașele sunt transformate în locuri pentru cei bogați în timp ce muncitorii și familiile sunt forțate să le părăsească.
- Identificarea ca tată sau mamă devine discriminatorie, inconfortabilă și exclusivă...
Dezbaterile publice vorbesc doar despre drepturi, în special ale minorităților: ale celor care susțin că nu-și găsesc de lucru și trebuie susținuți de mulțimea care a muncit din greu pentru a-l găsi; a celor care nu pot avea copii biologic, dar îi cer; a celor care nu au o locuință și, prin urmare, o ocupă ilegal; dintre cei care fură în metrou, dar revendică dreptul la intimitate.
*****
Recomandare:
Lumea pe dos, bestseller-ul care a zguduit Italia
„Lumea pe dos” isi propune sa expuna, intr-o maniera provocatoare, starea de spirit a tuturor celor care, asemenea mie, percep in evenimentele cotidiene o tendinta generala disonanta si deranjanta, ce se abate considerabil de la normele de bun-simt, logica si rationalitate.
„Si ce este ciudat in asta? veti spune.
Se intampla tuturor, si se intampla frecvent!”
Insa particularitatea anormala consta in faptul ca acest sentiment neplacut de inadecvare nu se limiteaza doar la evenimente izolate sau intamplari cu impact restrans din viata noastra.
El patrunde adanc in intreaga noastra existenta, facandu-ne sa ne simtim nepotriviti, neadecvati si chiar anacronici.
Ne simtim ca niste extraterestri care ratacesc in prezent, avand impresia ca nu avem puterea de a influenta realitatea cotidiana, ca traim intr-un mediu guvernat de obiceiuri, legi si principii complet diferite de cele cu care eram familiarizati.
Este suficient sa deschidem acea incuietoare cu cinci sisteme de siguranta, pe care o minoritate de infractori ne-a constrans sa o instalam la usa casei noastre, pentru a ne aventura intr-un oras, in care o alta minoritate de grafittisti necivilizati deterioreaza peretii si monumentele.
In acelasi timp, ne rugam sa nu ne intersectam cu manifestatia unei alte minoritati care, in incercarea de a combate o presupusa apocalipsa climatica si masurile deja stabilite si acceptate de majoritate, blocheaza traficul si provoaca disconfort in intreaga comunitate.
In cadrul dezbaterilor se vorbeste numai despre drepturi, in special despre drepturile minoritatilor: cei care afirma ca nu gasesc un loc de munca si trebuie sa fie sustinuti de majoritatea care s-a straduit din greu sa-l obtina; cei care nu au o locuinta, dar o ocupa ilegal; cei care fura in metrou, dar isi revendica dreptul la intimitate.
*****
Mi-a placut modul sau de a descrie in cuvinte simple situatia unei societati care tergiverseaza, care, folosind mass-media si sub pretextul unei presupuse egalitati, doreste sa revina la un sstem totalitar.
– Recenzie Amazon
Simplitatea conceptelor din aceasta carte este uimitoare. Nicio persoana educata cu valori familiale nu ar putea sa nu fie de acord cu autorul. Din pacate, astazi aceste concepte care par la fel de evidente ca matematica simpla, scandalizeaza anumiti oameni. Am impartasit-o deja cu familia si voi cumpara noua carte pe care o scrie de indata ce va fi disponibila.
– Recenzie Amazon