Cum reusesc oamenii corupti sa ajunga la putere? Cum este posibil ca pe teritorii bogate in resurse naturale populatia sa traiasca la limita subzistentei?
Pe baza unor exemple din epoci si zone geografice diferite ? de la Iuliu Cezar pana la liderul mafiot Paul Castellano, de la administratiile Bush sau Obama pana la situatia din Pakistan ?, politologii Bruce Bueno de Mesquita si Alastair Smith incearca sa explice comportamentele abuzive caracteristice multor lideri politici sau din domeniul afacerilor.
Rezultatul este o fascinanta imagine a jocului puterii, in cadrul caruia una dintre cele mai importante reguli este sa-ti rasplatesti intotdeauna sustinatorii.
Din cuprins: Manualul dictatorului
Regulile politicii ? Ascensiunea la putere ? Mentinerea la putere ? Fura de la saraci si da la bogati ? Obtinerea si cheltuirea banilor ? Oamenii revoltati ? Razboiul, pacea si ordinea mondiala ? Ce-i de facut?
Bruce Bueno de Mesquita este profesor de stiinte politice si director al Alexander Hamilton Center for Political Economy la New York University, membru al Hoover Institution de la Stanford University. A fost consilier pe probleme de securitate pentru guvernul american si pe chestiuni legate de predictia rezultatelor negocierilor pentru diferite companii. A scris 16 carti, peste 120 de articole publicate in reviste de specialitate, precum si in The New York Times, Los Angeles Times, Chicago Tribune si International Herald Tribune.
A mai publicat in colaborare cu Alastair Smith de Mesquita volumul The Logic of Political Survival (2004).
Alastair Smith este profesor de stiinte politice la New York University. Anterior, a predat la Washington University din St. Louis si la Yale University. Este doctor in stiinte politice al University of Rochester. A beneficiat de trei burse de la National Science Foundation, iar in 2005 a primit Karl Deutsch Award, premiu acordat bianual celui mai bun specialist in relatii internationale cu virsta sub 40 de ani. A mai publicat in colaborare cu Bruce Bueno de Mesquitavolumul The Logic of Political Survival (2004).