Marea carte a jocurilor mintii 1
Marea carte a jocurilor mintii. Editie completa - Ivan Moscovich
Crezi ca poti trece Imposibilul pod de domino?
Sau sa distantezi reginele suficient de mult incat sa nu se atace?
Sau sa manuiesti secera lui Arhimede?
Poti sa eviti surprizele neplacute din Spectacolul joc?
Deschide Marea carte a jocurilor mintii si accepta provocarea!
?O carte care pune laolalta matematica, miracolul si spectaculosul!? (Washington Post Book World)
Corn al abundentei matematice, Marea carte a jocurilor mintii este o sursa inepuizabila de inspiratie si incercari pentru mintea noastra.
Rasfoind-o, vei descoperi probleme rationale, provocari vizuale, enigme logice, ghicitori si iluzii, intr-o adevarata enciclopedie istorica a frumusetii matematice.
Cuprinzand atat probleme originale, cat si adaptari dupa clasici, cartea este scrisa de un om pe care revista americana Wired l-a numit?o sursa vie de inspiratie pentru noi toti?.
Pe masura ce vei explora aceasta carte, vei descoperi ca ai resurse de intuitie, inventivitate si curiozitate matematica pe care nu credeai sa le ai.
Probleme de rezolvat din carte
Circuite imprimate 1
Circuite imprimate 2
Circuite imprimate 3
Aprinderea lampilor
Sageti pe cub
Incrucisari minime
Cinci sageti
Traseul cu segmente pare
Metroul
Turul stelelor
Problema de pe marte
Sageti lipsa
26-12-2011
Adi a scris despre cartea
Marea carte a jocurilor mintii 1:
O traducere complet neprofesionistaDin pacate, rezolvarea multora dintre probleme este complet subminata de traducerea aproximativa. Nu exista corelare intre text si desene si e destul de evident ca in realitate munca "editurii" s-a rezumat la a da la tradus niste texte cuiva si a le planta apoi langa niste desene fara a se mai obosi sa verifice daca se si intelege clar despre ce e vorba (v. de ex. pb. 2 "in sapte case sunt sapte pisici" ceea ce nu este echivalent cu "in sapte case sunt CATE sapte pisici" cum rezulta din rezolvarea problemei), daca elementele la care face referire textul exista si in desen (v. de ex. pb. 5
, daca elementele desenului sunt asezate conform referirilor din text (v. de ex. pb. 16
samd.
24-11-2011
Florin Pingu a scris despre cartea
Marea carte a jocurilor mintii 1:
O carte idioata.
Mi-am adus aminte ca am aruncat aceasta carte si acum realizez ca iata, nu tot ce este mai frumos colorat decat plictisitoarele culegeri de matematica, nu tot ce este mai interesant ilustrat, este si neaparat mai bun. Ideea in sine mi s-a parut geniala, este exact ceea ce lipseste copiilor : aplicatia in practica a matematicii si fizicii . Pana aici totul bine. Cand am incercat sa rezolv o problema cu mutatul paharelor , nu am reusit prin nici o logica si am aflat intr-un tarziu de la raspunsuri ca aceasta problema este interesanta prin faptul ca nu poate fi rezolvata, deci nu are solutie. Si nu era singura de acest fel. Astfel copilul meu invata ca logica, matematica si cunostintele nu sunt inteajuns sa rezolvi un exercitiu intalnit in viata, practic. Este o carte stupida.