Muntele sacru. Initiere in doctrinele secrete ale Tibetului
Muntele sacru. Initiere in doctrinele secrete ale Tibetului - Lobsang Rampa
Aceasta lucrare se refera in principal la esoterism si la puterile omului. Legile Vietii sunt simple si este inutil sa fie infatisate ca niste culte mistice sau pseudo-religii; este de asemenea inutil sa fie prezentate drept "revelatii divine".
Nu are importanta cine are capacitatea de a accede la aceste "revelatii", insa este demna de lauda stradania de a le face cunoscute.
Nici o religie nu detine in mod exclusiv cheile Raiului si nimeni nu va fi osandit la ispasire vesnica pentru ca a intrat cu palaria pe cap intr-o biserica, sau ca nu si-a scos incaltarile la intrarea intr-o moschee.
In Tibet, pe portile lamaseriilor sta scris: "O mie de calugari, o mie de religii". Puteti imbratisa orice fel de credinta doriti: din moment ce religia voastra va spune "purtati-va fata de altul asa cum ati dori ca acesta sa se poarte fata de voi", veti fi niste alesi atunci cand va rasuna Chemarea de pe urma.
Daca ar fi sa dam crezare unora, Stiinta interioara poate fi dobandita numai practicand un anumit cult si, in plus, contribuind cu generozitate la sustinerea acelui cult.
Legile Vietii spun doar atat: "Cautati si veti gasi".
Aceasta carte este rodul unei existente indelungate, al unor practici la care a fost supus autorul in cele mai renumite lamaserii din Tibet si al puterilor pe care le-a capatat gratie respectarii stricte a Legilor.
Este stiinta pe care ne-au transmis-o stramosii timpurilor de mult apuse, pastrata in piramidele din Egipt, in marile temple ale Anzilor si in cel mai important tezaur al cunostintelor oculte din lume: inaltele platouri ale Tibetului. Lobsang Rampa
Fragment din carte:
Cand traim intr-o lume fizica, suntem inclinati sa credem ca ea singura este cea care conteaza. Aceasta este una din masurile de siguranta luate de Eul Superior. Daca am avea mereu prezenta in fata noastra Lumea Spirituala, in deplina ei stare de fericire, noi nu am putea ramane aici, pe pamant, decat printr-un mare efort de vointa.
Daca ne-am aminti de vietile anterioare, in care poate am avut o situatie mai buna decat avem in actuala existenta, atunci am fi lipsiti de sentimentul de supunere absolut necesar evolutiei.